Castrarea chimică a violatorilor provoacă certuri. PLDM vine cu alt proiect de lege VIDEO

Embed:

Proiectul de lege privind castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor va fi discutat în cadrul următoarei şedinţe a Comisiei Juridice a Legislativului. Deşi iniţiativa liberalilor fusese adoptată de Parlament în martie, dar nu a fost promulgată de şeful statului, liberal-democraţii declară abia acum că proiectul este dur şi inuman. Totodată, deputaţii PLDM anunţă că au propriul proiect care prevede sancţionarea pedofililor.

În cadrul şedinţei Comisiei Juridice, Tudor Deliu l-a întrebat pe Valeriu Munteanu dacă a cumpărat medicamentele necesare pentru castrare. În replică, liberalul s-a arătat indignat de iniţiativa liberal-democraţilor şi a ţinut să menţioneze că preparatele vor fi cumpărate peste 10 ani, după ce persoana o să ispăşească pedeapsa.

Totodată, Ghenadie Ciobanu, autorul proiectului PLDM, spune că a venit cu această iniţiativă pentru că procedura castrării chimice i se pare inumană.

"Pedofilii care au săvârşit împotriva copiilor cu vârstă de până la 14 ani pedeapsa să fie prin detenţiune pe viaţă. Drept imbold pentru această iniţiativă mi-a servit iniţiativa colegilor din Alianţă şi în special această iniţiativă privind castrarea chimică", spune deputatul liberal-democrat.


Pe 6 martie, Parlamentul a adoptat Legea privind castrarea chimică a pedofililor. Ulterior, însă, preşedintele Nicolae Timofti a refuzat să promulge legea, declarând că aceasta contravine Constituţiei Republicii Moldova şi tratatelor internaţionale, care interzic aplicarea torturii şi a altor forme de tratament inuman şi degradant.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu