Câştigătoarea finalei naţionale Eurovision 2013 şi favoritul publicului, acuzaţi de PLAGIAT

Embed:

Interpreta Aliona Moon ne va reprezenta ţara la Malmo, în Suedia, în cadrul finalei internaţionale Eurovision Song Contest 2013. Aproape imediat au apărut şi acuzaţii de plagiat. Rochia câştigătoarei aminteşte de o ţinută purtată de o cântăreaţă la Premiile Grammy de anul acesta. Şi melodia interpretată de Boris Covali a fost aspru criticată de internauţi, care au sesizat asemănarea cu o piesă celebră a trupei Backstreet Boys.

Aliona Moon a purtat pe scenă o rochie simplă, albă, pe care au fost proiectate mai multe imagini. Ideea a fost apreciată de juriu, doar că o ţinută similară a purtat şi Carrie Underwood, la Gala Premiilor Grammy.

Producătorul artistei, Pasha Parfeni, a refuzat să comenteze acuzaţiile de plagiat, invocând existenţa unui contract cu televiziunea publică.

"Primii unde noi trebuie să mergem e Televiziunea publică. Nu trebuie să dăm interviuri până atunci", a spus Pasha Parfeni.

Unii reprezentanţi ai juriului spun că aceste atacuri pot afecta prestaţia artistei.

"Ar fi bine ca acuzaţiile de plagiat la adresa Alionei să se încheie. Fata trebuie să repete, să se pregătescă serios. Are nevoie de timp să se pregătească pentru Malmo", consideră interpreta Nelly Ciobanu. 

Nici favoritul publicului, Boris Covali, nu a scăpat de acuzaţii de plagiat. Potrivit internauţilor, începutul piesei clasate pe locul doi în concurs seamănă izbitor cu cel al unei melodii a trupei Backstreet Boys.

"E o prostie, mi se pare hazliu să şi vorbesc despre asta. Noi avem notele acestor două piese şi în afară de primele două note nu se aseamănă deloc. Numai un neprofesionist poate spune că e plagiat", a declarat producătorul interpretului, Serghei Orlov. 

Reprezentantul ţării noastre va evolua pe scena de la Malmo, Suedia, în prima semifinală, pe 14 mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu