Castelul Mimi îşi redeschide porţile publicului larg

Primul Castel din Moldova, situat în localitatea Bulboaca, raionul Anenii-Noi, va fi deschis publicului larg, pe 17 septembrie 2016, după cele mai ample lucrări de restaurare din istoria recentă a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, castelul a fost fondat în 1983 de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei şi un vinificator extraordinar al timpurilor sale.

Câteva decenii la rând, complexul lui Constantin Mimi a fost ascuns de ochii lumii. Abia în 2010, în cadrul unor lucrări de rutină, muncitorii au scos faţada placată de pe clădire, descoperind o adevărată bijuterie arhitecturală. Atunci s-a decis restaurarea fundamentală a Castelului: fiecare cărămidă a fost şlefuită conform tehnologiilor speciale de reabilitare; au fost redescoperite şi puse în valoare beciurile şi galeriile subterane. La mai bine de un secol, Castel Mimi prinde a doua viaţă.

Deschiderea Castel Mimi va fi însoţită de un concert cu muzică live. Legendara formaţie "Maşina Vremeni" va cânta pe 17 septembrie la Castel Mimi. La fel, pe scena de la Castel Mimi vor urca formaţiile "Alternosfera", Vali Boghean, "Moldovan National Youth Orchestra", "Brio Sonores", Aura şi Vitalie Dani.

"Castel Mimi tinde să devină o carte de vizită pentru Republica Moldova. Prin acest proiect, ne-am propus să promovăm imaginea ţării, în Moldova şi peste hotarele ei. Cel mai amplu proiect de restaurare din istoria recentă a Republicii Moldova vine să confirme respectul nostru pentru istorie, tradiţie şi vinuri bune", a declarat Cristina Frolov, director Castel Mimi.

Deschiderea Castel Mimi va avea loc pe 17 septembrie 2016, ora 13:00, localitatea Bulboaca, Anenii Noi (circa 35 km distanţă de Chişinău).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu