Case sub ape, culturi agricole distruse şi oameni disperaţi, în urma inundaţiilor puternice din Italia şi Bosnia (VIDEO)

Embed:

Ploile puternice din ultimele zile au provocat inundații puternice în nordul Italiei și în mai multe regiuni din Bosnia. Câteva râuri au ieșit din albii, iar zeci de case au ajuns sub apă.

Mulți localnici, care au rămas blocaţi în locuinţe, au fost ajutaţi de pompieri. Iar trei persoane au fost scoase dintr-o mașină care a fost luată de apele unui râu ieșit din albii.

În weekend, aeroportul internațional din Milano a fost închis pentru câteva ore din cauza grindinei. Iar astăzi, şcolile din regiunile Cesena și Ravenna sunt închise tot din cauza vremii nefavorabile.

Situația este și mai gravă în Bosnia, unde, în urma ploilor torențiale, au fost inundate mai multe case, dar și culturi agricole. Localnicii sunt disperați.

"Este doar vina noastră. Dacă am fi construit un canal de scurgere în spatele caselor noastre, aceste inundații nu s-ar fi produs niciodată", a menţionat un bărbat.

A fost decretată stare de urgență în mai toată Bosnia, iar autoritățile locale au sărit în ajutorul sinistraţilor.

Prognoza meteorologilor, însă, nu este una bună pentru ei. Ploile abundente vor continua şi în următoarele zile.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu