Case distruse şi oameni ucişi. DEZASTRUL continuă în estul Ucrainei

Embed:

Războiul pare greu de oprit în estul Ucrainei. Debalţevo rămâne cel mai fierbinte punct pe harta statului vecin. Separatiştii trag chiar şi asupra cartierelor locuite de civili.

Case distruse, oameni ucişi sau răniţi în urma focurilor de artilerie ce par să nu mai înceteze. Este realitatea din oraşul Debalţevo, unde nu toţi civilii au reuşit să fugă din calea războiului.

"Nu mai avem puteri. Când o să se termine toate astea? Împuşcă peste tot. Obuzele cad peste tot, peste case. Nu mai avem geamuri, acasă nu putem sta. Ce să facem? Unde să ne ducem?" se plânge o oraşeancă.

Militanţii proruşi încearcă să încercuiască armata, iar luptele se extind. Nu doar poziţiile militarilor ucraineni, dar şi oraşul a fost atacat cu lansatoare de rachete "Grad". Infrastructura din localitate a fost distrusă.

"Trag în oameni simpli. Nu se gândesc la nimic. Civilii nu au reuşit toţi să plece şi sunt împuşcaţi din lansatoare "Grad"", spune un soldat ucrainean.

Debalţevo este o localitate strategică în estul Ucrainei, aflându-se între oraşele Lugansk și Donețk. Comandantul forţelor americane în Europa a declarat că în regiune luptă militari ruşi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu