Căsătorie în siguranță! Moldovenii sunt interesaţi de contractele matrimoniale. Ce prevăd acestea

Embed:

Pe lângă sentimente şi încredere, căsătoriile pot fi asigurate prin intermediul unui document oficial în care părţile stipulează drepturile şi obligaţiunile sale economice.

Potrivit unor avocaţi, tot mai mulţi moldoveni se interesează de semnarea contractelor matrimoniale.

Posibilitatea încheierii unui contract matrimonial este prevăzută în Codul Familiei. Documentul poate fi semnat înainte sau în timpul căsătoriei. Conţinutul contractului este determinat individual de către soţi, cu ajutorul unui avocat.

Contractul matrimonial se poate referi la modul de administrare a averilor în timpul căsătoriei sau la partajarea averii în cazul divorţului. Unii oameni cred că acest document oferă posibilitatea de a evita eventualele neînţelegeri între soţi.

"Când m-am căsătorit nu m-am gândit la asta, dar cred că acest lucru este necesar, pentru că în viitor tinerii vor avea mai puţine probleme".

"Mi se par normale astfel de contracte, pentru că nimeni nu ştie ce poate să se întâmple, nimeni nu ştie la ce o să ajungă relaţii."

"Dacă bugetul familiei este mare şi dacă oamenii au avere comună, cred că un asemenea contract este necesar."

Contractele matrimoniale sugerează lipsă de încredere în cuplu, cred alţi moldoveni.

"Dacă fac contractul, nu au încredere unul în altul, nu ar trebui contractul acesta, trebuie să ai încredere."

"Noi personal cu soţul nu o să-l facem, noi avem încredere unul în altul."

Juriştii susţin că, în Moldova, contractele privind asigurarea căsătoriei sunt mai puţin solicitate, în comparaţie cu ţările europene sau cu SUA. Totuşi, pentru ca să fie funcţionale, documentele trebuie întocmite corect.

"Ar trebui să consulte un avocat, pentru că ei pot să introducă condiţiile care sunt nule din start. Ce ţin de anumite obligaţii părinteşti, nula ar fi clauza în perspectiva unor bunuri care au fost înainte de căsătorie cumpărate de către unul dintre soţi", a spus avocatul Victor Panțâru.

Psihologii îndeamnă soţii să vorbească deschis despre intenţiile lor.

"Aceste contracte sunt făcute în situaţii când ea şi el sunt dintre pături sociale diferite sau când sunt asiguraţi material diferit, trebuie să fie clar explicat de ce anume se face lucrul acesta pentru că viaţa este tare diferită", a spus psihologul Angela Nicolaou.

Potrivit statisticilor, în 2017 au fost înregistrate aproape 20 de mii de căsătorii şi în jur de nouă mii de divorţuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu