Casa Regală a României prezintă linia de succesiune. Cine va prelua conducerea în locul Regelui Mihai

Casa Regală prezintă joi linia de succesiune, pe fondul agravării stării de sănătate de Regelui Mihai şi al scandalului provocat de fostul principe Nicolae. Este prezentată și lista titlurilor deținute de membrii Casei Regale, scrie Digi24.ro.

Șeful actual al Casei Regale a României este Regele Mihai I. Moștenitor la șefia Casei Regale a României este Principesa Margareta, care va fi de acum înainte și va rămâne după decesul regelui Custode al Coroanei României. Soțul ei, Radu, are titlul de Principe al României.

Membrii Casei Regale a României sunt principesele Elena, Sofia și Maria. Soţii si copiii acestora nu deţin titluri personale, precizează Casa Regală.

"Ordinea de succesiune la tron şi la şefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferinţă masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor și a descendenților lor", se precizează într-un comunicat citat de News.ro.

Practic, în prezent, succesiunea este următoarea: 1. ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României; 2. ASR Principesa Elena a României; 3. Elisabeta Karina de Roumanie; 4. ASR Principesa Sofia a României; 5. Elisabeta Maria Biarneix; 6. ASR Principesa Maria a României.

Modificări ale acesteia pot fi făcute prin decizia Şefului Casei Regale a României.

Casa Regală a transmis, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, că fostul principe Nicolae Medforth-Mills a încercat să intre cu forța în reședința regelui Mihai din Elveţia. El a agresat fizic şi verbal trei persoane, potrivit comunicatului.

În replică, fostul principe a spus că nu înţelege "agresivitatea" Casei Regale de a face tot posibilul să îl împiedice să îşi vadă bunicul.

"Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar", a scris, pe Facebook, fostul principe Nicolae.

Mama fostului principe Nicolae, Principesa Elena, s-a declarat dezamăgită şi îngrijorată de faptele fiului său după incidentul de ieri. Nicolae "a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea" fostului suveran, spune principesa, potrivit unui comunicat al Casei Regale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu