Casa plină de Crăciun. Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a adus fericire într-o familie cu cinci copii din Bălţata

Embed:
Moş Crăciun a fost generos anul acesta cu o familie din satul Bălţata, raionul Criuleni. Cei cinci copii şi părinţii lor se vor bucura de sărbători mai calde datorită Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss". Organizaţia le-a oferit în dar un cuptor, produse alimentare, dulciuri, jucării şi un brad.

În fiecare zi, pentru a ajunge la grădiniţă sau la şcoală, micuţii au de parcurs un drum plin cu noroi. Acelaşi test l-au trecut şi membrii echipei "Edelweiss".

În afară de jucării, copiii au primit şi cărţi. Cea mai mare bucurie a fost atunci când au văzut săniile.

"Noi aveam o sanie care era veche, încă din copilăria tatălui meu, noi puneam o tablă şi mergeam la săniuş iarna. Acum avem sanii noi. -Vau plăcut săniuţele?- Da. Abia aşteptăm zăpada", a spus Cristina Dubceac, locuitoare a satului Bălţata.

De acum încolo, mirosul de pâine coaptă şi prăjituri va domni în casa familiei Dubceac, pentru că fundaţia a oferit în dar şi un cuptor.

"Mie îmi place să le coc, trebuie să mă duc în fiecare zi în vale la magazin, să cumperi aceeaşi pâine, dar acum, o să-i răsfăţ cum ştiu eu mai bine. Am primit foarte multe daruri, foarte multe emoţii la care eu sunt foarte bucuroasă", a zis  Cristina Dubceac, mama celor cinci copiii.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a aflat despre familia Dubceac după ce fiica cea mai mare a trimis o scrisoare în cadrul campaniei "Casa plină de Crăciun".

"Nu am crezut ca Moş Crăciun o să vină la noi, dar am avut speranţă până în ultimul moment, că poate o să vină, poate a citit. Şi că visele devin realitate. -Eşti fericită?- Foarte tare", a zis Emanuela Dubceac, copil.

"Noi ne uitam des la ştiri şi vedeam că Edelweiss ajută familiile. Am crezut că par să facă, nu credeam, dar...se pare că e corect.- V-aţi convins?- Da. Vă mulţumesc din suflet, fundaţia Edelweiss, foarte mult vă mulţumim", Alexandru Dubceac, tata.

În luna decembrie, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" desfăşoară o campanie de caritate destinată familiilor nevoiaşe.
Pe aceeaşi temă