Casa-muzeu ”Nicolae Sulac” din raionul Cantemir ar putea fi restaurată. Ce spune premierul Chicu

Embed:

Prim-ministrul dă asigurări că autorităţile se vor implica la restaurarea casei-muzeu "Nicolae Sulac" din satul Sadîc, raionul Cantemir. Ion Chicu a menţionat că în planul de acţiuni al Executivului, o prioritate reprezintă şi domeniul cultural. Declaraţiile au fost făcute după ce, în cadrul proiectului "Respect Moldova" de la PRIME TV, a fost difuzat un reportaj despre starea deplorabilă în care se află casa-muzeu a marelui rapsod.

"Nu pot veni acum cu ceva punctat anume despre acest muzeu, dar considerând personalitatea domnului Sulac, sunt sigur că noi, ca ţară, ca societate, suntem obligaţi să muncim în această direcţie şi să restabilim, să creăm un muzeu pentru acest lăutar, acest fiu al neamului nostru", a declarat premierul Ion Chicu.

Edificiul a fost construit în anul 2007, în apropiere de locul unde a trăit familia maestrului. Acum, clădirea se prăbuşeşte. Investiţiile făcute de Fundaţia de binefacere „Nicolae Sulac” au fost de aproximativ două milioane de lei. Acum, organizaţia nu mai are resurse financiare pentru ca să repare clădirea.

Totodată, tratativele duse cu administraţia locală nu au dus la niciun rezultat. Artistul poporului Nicolae Sulac a murit în 2003, în urma unui atac cerebral.

CITEȘTE ȘI: Casa-muzeu ”Nicolae Sulac” din raionul Cantemir a ajuns într-o stare deplorabilă

 

loading...

Lasă un comentariu