Casa-muzeu ”Nicolae Sulac” din raionul Cantemir ar putea ajunge în proprietatea statului

Embed:

Problema muzeului Nicolae Sulac este una mai veche, iar autorităţile sunt limitate în acţiuni, deoarece imobilul e proprietate privată. Astfel a comentat fostul ministru al Culturii Monica Babuc reportajul privind starea deplorabilă în care se află în prezent casa din satul Sadîc. Babuc a spus că atunci când era în fruntea ministerului a discutat cu autoritățile din Cantemir pentru a găsi soluții, dar fără rezultat.

"Din păcate, o soluție amiabilă nu a fost găsită, pentru că se intenționa ca această casă, acest teren, să fie vândute în proprietatea statului, dar cu sume exorbitant de mari", a declarat Monica Babuc, fostul ministru al Culturii.

Şi preşedintele Comisiei Cultură a Parlamentului crede că imobilul trebuie să treacă în proprietatea statului.

"Noi avem multe muzee private și care anumiți cetățeni și-au asumat această dorință, de fonda un muzeu. Undeva este examinat și ca o afacere, cineva a încercat să aibă un profit și probabil că nu i s-a reușit. Dacă ei văd că nu sunt în stare ca să gestioneze acest muzeu, înseamnă că este posibilitate ca să fie transferat în proprietatea statului și statul să-l gestioneze mai departe", a spus Adrian Lebedinschi, preşedintele Comisiei Cultură şi Mass-media.

Subiectul a devenit viral în spațiul public după ce colegii de la Prime TV au difuzat un reportaj despre starea deplorabilă în care se află casa-muzeu "Nicolae Sulac". Referindu-se la această problemă, premierul Ion Chicu a dat asigurări că autorităţile se vor implica la restaurarea edificiului.

CITEȘTE ȘI: Casa-muzeu ”Nicolae Sulac” din raionul Cantemir ar putea fi restaurată. Ce spune premierul Chicu

Casa-muzeu a fost construită în anul 2007, în apropiere de locul unde a trăit familia maestrului.

CITEȘTE ȘI: Casa-muzeu ”Nicolae Sulac” din raionul Cantemir a ajuns într-o stare deplorabilă

loading...

Lasă un comentariu