Casa Memorială "Alexei Şciusev" a fost redeschisă după un an şi jumătate de renovare: Are ceva de valoare

Embed:

Decor de epocă, rafinament, fotografii și picturi originale. Toate acestea pot fi văzute din nou în Casa Memorială "Alexei Şciusev", redeschisă publicului după un an şi jumătate de renovare. 

Administrația clădirii a reușit să amenajeze piesele valoroase în cinci încăperi. "A fost posibilă lărgirea spațiului expozițional. Expoziția a devenit mai veselă, interesantă. O sală aparte a fost dedicată lucrărilor artistice pe care ni le-a lăsat maestrul. Căsuța a căpătat aspectul care trebuia să îl aibă", a menţionat directorul de la Casa Memorială "Alexei Șciusev", Ludmila Năstase.

"Olanele au fost aduse de peste hotare. Ele costă foarte scump. Noi trebuia să păstrăm forma olanelor", a explicat Pavel Cerbaru, inginer.

Trecătorii spun că prin redeschiderea muzeului oraşul nostru a câştigat încă un loc istoric şi cultural de vizitat:

"Am văzut că demult este în reparație și chiar ne este interesant ce reprezintă. Dacă este mic, înseamnă că are ceva de valoare și ceva care nu s-a mai văzut".

"E foarte bine, a fost unul dintre cei mai vestiți oameni din Moldova. În muzeu am fost, copil când eram. Pe timpurile lor era mobilier contemporan, acum pare că îi vechi, dar totul se întoarce înapoi".

"E ceva bun pentru țara noastră, tare puține locuri frumoase avem".

Casa în care s-a născut și a locuit timp de 24 de ani arhitectul și istoricul Alexei Șciusev a fost construită acum 160 de ani. Pentru efectuarea lucrărilor de reparație au fost cheltuite peste 700 de mii de lei. O vizită la muzeu costă cinci lei pentru elevi și 10 lei pentru adulți.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu