"Casa mea e Moldova": Orheiul și-a deschis prima reprezentanță în Italia, în oraşul Bologna (VIDEO)

Embed:

Orheiul și-a deschis prima reprezentanță în Italia, în oraşul Bologna. "Casa mea e Moldova" - este proiectul implementat de Partidul "ŞOR" la iniţiativa primarului din Orhei, Ilan Şor.

Prin acest program, autorităţile locale îşi propun să readucă acasă moldovenii plecaţi la muncă peste hotare. O primă întâlnire a avut loc între reprezentanţii Partidului "Şor", europarlamentari din grupul PPE, oficiali de rang înalt din Italia şi moldovenii din diasporă.

"Este o plăcere şi o mare onoare pentru mine să vin aici. Vă mulţumesc pentru această iniţiativă", a spus senatorul italian, Fabrizio Di Stefano.

Pentru a fi mai aproape de concetățeni, Ilan Șor a luat legătura prin skype și a transmis un mesaj pentru moldovenii aflați în Bologna.

"Acest proiect este pentru concetăţenii noştri. Scopul principal este de a crea condiţii favorabile pentru ca moldovenii să revină acasă", a spus primarul oraşului Orhei, Ilan Șor.

Reprezentanții Parlamentului European au apreciat inițiativa lui Ilan Șor. Elisabetta Gardini, una dintre cele mai proeminente figuri din Partidul Popular European, a declarat că intenționează să viziteze Orheiul și a dansat cu plăcere hora moldovenească.

"Este o iniţiativă frumoasă, este o mişcare care va da posibilitatea si dorinţa de a vă reîntoarce la casa voastră. Vă mulţumesc pentru această oportunitate", a spus  şefa delegaţiei italiene în Parlamentul European, Elisabetta Gardini.

Tradiţia, gustările moldoveneşti şi muzica populară, pregătite de Partidul "ȘOR", le-au răscolit sufletele moldovenilor prezenţi la eveniment.

"Situaţia de acasă însă, nu ne permite să stăm, pentru că avem copii. Dar oricum, drumul spre casă este întotdeauna binecuvântat şi frumos."

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu