Casa lui Gheorghe Urschi, plină azi de oaspeţi: Colegii de scenă au venit să-l felicite pe regele umorului

Embed:
Casa lui Gheorghe Urschi a fost plină azi de oaspeţi. Prietenii, rudele, apropiaţii, dar şi colegii de scenă au venit să-l felicite pe regele umorului cu ocazia zilei de naştere. Actorul a împlinit 71 de ani. Colegii de la teatrul "Luceafărul", au venit de draga dimineaţă pentru a-i face o surpriză omagiatului.

Prietenul actorului, Vladimir Garştea, s-a ţinut de tradiţie şi i-a adus în dar o mascotă cu simbolul anului.

"Animalul care reprezintă anul. Anul porcului, astfel că am luat doi purceluşi vii şi unul l-am copt", a spus prietenul, Vladimir Garştea.

Pentru că se pricepe cel mai bine la cântat, Iurie Sadovnic a venit cu o felicitare muzicală.

Fiica maestrului i-a pregătit un tort cu pozele de familie, dar şi cele trei volume de scrieri alese pe care le-a scos de-a lungul celor 40 de ani de activitate.

"Aici avem poze cu Gheorghe Urschi micuţ în braţele mămicăi Zinaida şi tăticului Ion. Avem aici poze cu Urschi adolescent, flăcăul satului...", a spus fiica lui Gheorghe Urschi, Liliana Urschi.

Printre oaspeţi s-au numărat şi politicieni.

"Am mari speranţe că se va întoarce înapoi pe scenă şi o să se ne bucure cum ne-a bucurat şi înainte. El este persoana care a dezvoltat şi promovat umorul în Republica Moldova. Nu în zadar i se spune regele umorului", a spus deputatul PDM, Constantin Ţuţu.

Maestrul a fost profund emoţionat şi cu lacrimi în ochi, le-a mulţumit tuturor.

În 2012, Gheorghe Urschi a fost desemnat Artist al Poporului.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu