Casa le-a ars cu o lună în urmă, iar la pom de Crăciun nici nu se gândesc. Împlineşte un vis!

Embed:

O tristeţe cutremurătoare. Asta se citeşte în ochii Garbrielei şi ai fraţilor ei. Nici nu putea fi altfel pentru că, acum o lună, casa în care locuiau a ars într-un incendiu devastator. Iar odată cu ea şi tot ce aveau. Dar şi aşa Garbriela şi fraţii ei merită o sărbătoare de Crăciun.

Totul s-a întâmplat la începutului lunii noiembrie. Casa în care locuia familia Revenco a luat foc.

"De la lumină s-a aprins. Eu din pădure am auzit împuşcând deja când era focul la acoperiş. Nu am scos nimic, tot a ars, măcar o bucăţică de ţol să fi scos, dar nu am scos, nu am reuşit", povesteşte mama copiilor.

Odată cu aceasta s-au risipit şi toate speranţele la o viaţă mai bună. Incendiul s-ar fi putut transforma într-o adevărată tragedie. Doi dintre cei patru copii erau în casă atunci când au izbucnit flăcările.

"Eu sunt mulţumit că au scăpat cu viaţă copii2, spu ne tatăl.

"Am avut noroc de vecinul din mahală, el a intrat înăuntru a stricat ferestra şi i-a scos pe aceştia doi", îşi aminteşte femeia.

Acum, stau într-o locuinţă oferită cu împrumut. Casa este mică, are o singură cameră, iar în altă parte nu au unde merge.

"Soacra ne-a dat ca să şedem şi deja lumea ne-a adus care perne, care plapumă, care pat", menţionează mama.

Singurul venit al familiei este cel pe care îl aduce tatăl, care munceşte cu ziua prin sat. Uneori câştigă 150 de lei pe zi, alteori nimic.

"Cu ziua lucrez, la mere, la maline am umblat. Mama s-a dus acum în străinătate poate ne-a trimete bani", speră bărbatul.

În aceste condiţii, părinţii nici nu îndrăznesc să creadă că le-ar putea dărui celor patru copii o sărbătoare de Crăciun. Şi asta chiar dacă ei o aşteaptă cu nerăbdare. În special Gabriela, fetiţa cea mai mare.

"Vreau ca Moş Crăciun să-mi aduci un brăduţ frumos, ca să am şi eu", spune Gabriela.

Stă în puterea fiecărui dintre noi să oferim o sărbătoare acestor copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu