Casa Christie's se pregăteşte să scrie din nou istorie. Organizează o licitaţie de artă contemporană

Embed:

Casa Christie's îşi încearcă din nou puterile pe piaţa artei, cu o nouă licitaţie, după recordul stabilit în această primăvară. Opere semnate de artişti celebri, precum Pablo Picasso şi Andy Warhol, vor merge sub ciocan, luna aceasta, la New York. Organizatorii se aşteaptă la venituri de până la 700 de milioane de dolari.

Casa de licitaţii Christie's din Marea Britanie se pregăteşte să scrie din nou istorie, după ce a vândut primăvara obiecte de artă postbelică şi contemporană de aproape jumătate de miliard de dolari. Pentru noul lot de capodopere, organizatorii prezic preţuri de vânzare fără precedent.

"Într-adevăr, sunt lucrări extraordinare, atât picturi, cât şi sculpturi, de la opere moderne, din 1900, până la cele contemporane", a declarat Judd Tully.

Vedeta licitaţiei este opera lui Francis Bacon, "Trei studii ale portretului lui Lucian Freud", din 1969. Preţul ar putea atinge suma-record de 95 de milioane de dolari. Organizatorii se aşteaptă să obţină până la 60 de milioane de dolari şi pentru tabloul "Coca Cola", semnat de Andy Warhol. Alte lucrări de valoare sunt sculptura realizată de artistul Jeff Koons, sub forma unui câine portocaliu, şi cea a lui Pablo Picasso- "Tete". Ambele sunt evaluate la aproximativ 55 şi, respectiv, 35 de milioane de dolari.
În total, la licitaţie vor fi scoase peste 70 de lucrări. Evenimentul va avea loc pe 12 noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu