"CASA ALBASTRĂ" LA CHIŞINĂU. Circa 350 de francezi vor chefui într-o berărie la meciul Moldova-Franța

Embed:
Fervenții suporteri ai ”cocoșilor galici” vor invada Chişinăul în ziua meciului echipei noastre naționale de fotbal şi campioana mondială, în preliminariile Campionatului European din 2020. Circa 350 de francezi vor chefui în ziua partidei într-o berărie de la câţiva pași distanţă de stadionul "Zimbru" din Capitală, cel pe care se va disputa marea confruntare.

Oficialii localului promit francezilor o atmosferă de zile mari şi au rezervat pentru suporterii "les bleus" 4 tone de bere.

"O să fie un program artistic interesant. Noi o să avem moderatori, multă bere... Multă bere gratis! Intraţi numaidecât, odihniţi-vă. O să fie ca la fani, ca în tribune, numai că... la noi în local. Noi credem că îi vom uimi pe francezi cu coloritul nostru moldovenesc. O să le punem hore sau poate ceva din şansonetele lor", a spus Alexandru Dobă, administrator local.

Bucătăria franceză este una dintre cele mai faimoase şi, în același timp, sofisticate, aceasta având milioane de adoratorii în toată lumea.

Cu toate acestea, bucătarul-şef al localului speră să-i uimească pe francezi cu bucătăria moldovenească tradiţională.

"Eu cred că este mai bine, totuşi, să-i surprindem prin bucătăria basarabeană. Fiecare om care vine la noi în ţară cred că a auzit ceva despre bucătăria, despre cultura noastră. Fiecare ţară este slăvită în modul ei. Putem să le preparăm o zeamă, plăcinte, mămăliguţă cu tocană, dar trebuie să respectăm şi această naţionalitate. O să le pun diverse caşcavaluri, un vin bun", a zis Eugenia Buzu, bucătar-şef. 

Împreună cu suporterii francezi se va distra şi Excelența Sa, domnul Pascal Le Deunff, ambasadorul Franței în Republica Moldova. Oficialul urmează apoi să-i susţină din tribunele stadionului "Zimbru" pe Mbappé, Pogbá, Griezmánn şi compania.

"Înainte de meci ei se vor reuni într-un local din apropierea stadionului pe care se va juca meciul. Tradiţional, noi "botezăm" un astfel de local "Casa albastră". Ei se vor reuni acolo şi se vor "încălzi" pentru a susţine cât mai bine echipa Franţei, iar mai apoi vor marşa spre Stadionul Zimbru", a menționat Pascal le Deunff, ambasadorul Franţei în Republica Moldova.

Pe 22 martie, atât suporterii francezi, cât şi cei moldoveni, vor crea o atmosferă unică pe Stadionul Zimbru. Partida dintre "tricolori" şi campionii mondiali va fi televizată în direct de PRIME, cu începere de la ora 21:45.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu