Cărţile care i-au aparţinut fostului preşedinte francez François Mitterrand, vândute pentru 1,5 milioane de euro

Cărţile care i-au aparţinut fostului preşedinte francez François Mitterrand au fost vândute pentru 1,5 milioane de euro, o sumă de trei ori mai mare decât cea la care fuseseră evaluate, la casa de licitaţii Piasa din Paris, potrivit francetvinfo.fr.

Viaţa lui François Mitterrand a fost profund legată de cărţile sale. Astfel, un volum "Terre des Hommes", de Antoine de Saint-Exupéry, a fost cadoul oferit de sora acestuia când a mers pe front, în 1939, la vârsta de 23 de ani. Iar pe când făcea parte din Rezistenţa franceză, a legat o strânsă prietenie cu Albert Camus, iar scriitorul i-a dedicat un exemplar din "Justes".
 
Printre cărţile scoase la licitaţie s-a aflat un exemplar "De Gaulle", de François Mauriac, prieten de familie. Volumul a fost vândut pentru 31.200 de euro.
 
De asemenea, un exemplar din "Hommes de bonne volonté", de Jules Romains, a fost vândut pentru 41.600 de euro. Iar volumul "L'Amant de la Chine du Nord" de Marguerite Duras a găsit cumpărător pentru 23.400 de euro.
 
În cărţile sale, Mitterrand a lăsat mici notiţe cu informaţii despre preţ sau data la care au fost cumpărate, scrie descopera.ro
 
Mitterrand, decedat la vârsta de 79 de ani, în 1996, a fost preşedintele Franţei din 1981 până în 1995.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu