Cartea Verde a Tiraspolului, discutată la Fabrika: De ce au nevoie autorităţile pentru a ceda

Embed:

Administraţia de la Tiraspol îşi doreşte să fortifice bugetul, în urma introducerii asigurării auto obligatorii. Asta pentru că asistenţa financiară din partea Federaţiei Ruse, destinată regiunii transnistrene, s-a diminuat simţitor. Declaraţiile au fost făcute la Fabrika.

"Autorităţile tiraspolene, urmăresc în opinia mea un scop: Au nevoie de bani, dat fiind faptul că acele asistenţe care veneau din partea Federaţiei Ruse, în ultimul timp au scăzut", a spus vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice şi Politice al Academiei de Ştiinţe, Victor Juc.

"Puţin probabil că Tiraspolul va ceda, în a elimina cartea verde, dar mai degrabă ca Chişinăul totuşi o să accepte. Vedem Chişinăul în ultima perioadă a cedat practic la toate cerinţele adminsitraţiei de la Tiraspol", a precizat avocatul Asociaţiei PROMO-LEX, Vadim Vieru.

Analiştii politici consideră că formatul 5+2 este singura soluţie pentru a continua dialogul între Chişinău şi Tiraspol.

"Pâna când nu există un alt format, trebuie duse negocierile în acest format. De încercat, de folosit la maximum posibilitatea de a regleta cât de cât problemele care sunt curente", a zis expertul în drept constituţional, Vitalie Gămurari.

"Pun multă speranţă în faptul că este un suflu noi, nu vreau să spun că acei de dinainte, nu ar fi ştiut ce au de făcut, poate nu au beneficiat de aceleaşi pârghii, care astăzi se întrezăresc mai bine în favoarea Chişinăului. Cred că trebuie dialog cu foarte multă răbdare, dar cu foarte multă fermitate", a conchis analistul media, Cristian Tabără.

În data de 21 aprilie, la Viena, va avea loc o reuniune neoficială în formatul "5+2".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu