Carpov şi Ştanski, din nou, faţă în faţă. Iată ce urmează să stabilească reprezentantul Chişinăului şi cel al Tiraspolului

Embed:

Reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, se întâlnesc, astăzi, pentru a discuta problema fermierilor din Dubăsari, care nu au acces la propriile terenuri agricole, aflate după traseul Tiraspol-Camenca. Tot astăzi ar putea fi anunţată şi poziţia părţilor privind desfăşurarea următoarei runde de negocieri în formatul "5+2" pentru reglementarea transnistreană.

Eugen Carpov şi Nina Ştanski urmează să stabilească un mecanism care le va permite fermierilor din Dubăsari să-şi lucreze pământurile. Anterior, Tiraspolul au pus condiţia ca fermierii să încheie contracte de arendă cu administraţia locală de la Dubăsari. Chişinăul consideră aceste măsuri drept o încălcare a drepturilor la muncă şi proprietate.

Reprezentanţii părţilor ar putea să discute şi despre următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2, deşi acest subiect nu figurează pe ordinea de zi. Runda programată pentru 10-11 aprilie, la Viena a fost amânată. Şefa departamentului de externe din regiune, Nina Ştanski, a invocat tergiversarea anulării accizelor pentru mărfurile livrate în stânga Nistrului. Măsurile au fost anulate de Parlament la sfârşitul săptămânii trecute, fapt salutat de pretinsul minister de externe din Transnistria.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu