Carpov: "Nu a existat niciun motiv pentru reţinerea de la Corjova"

Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, susţine că nu a existat nici un motiv pentru ca primarul din Corjova, Valeriu Miţul, şi consilierul local să fie reţinuţi. Carpov crede că acest lucru nu a fost întâmplător anume azi, când sunt comemoraţi eroii căzuţi în războiul de pe Nistru.

"Din informaţia de care dispunem, nu a fost niciun motiv ca miliţia sa intervină în acţiunile paşnice. Este încă o tentativă de a destabiliza situaţia. Am întreprins toate măsurile ca cetăţenii să fie eliberaţi, am făcut apel către toate insistuţiile vizate, inclusiv Comisia Unificată de Control", a explicat vicepremierul.

Potrivit lui Carpov, autorităţile locale au fost deranjate de coloana care se deplasa cu un tricolor. "Am înţeles că au intervenit pentru a-l confisca, participanţii nu au dorit acest lucru şi s-a produs o altercaţie. Au fost circa 30 miliţieni şi persoane în civil care îi sustineau", a precizat vicepremierul pentru reintegrare.

Oficialul a menţionat că a fost luată legătura cu autorităţile din RMN şi partenerii internaţionali care au acces în zonă pentru a se deplasa la faţa locului şi a rezolva problema.

Amintim că azi, 2 martie, Primarul Valeriu Miţul şi un consilier local din Corjova au fost arestaţi de miliţia transnistreană şi duşi la secţia din Dubăsari. Incidentul a avut loc în timpul manifestării de comemorare a războiului de pe Nistru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu