Carpov declară că Parlamentul ar trebui să confirme reintegrarea ţării drept prioritate naţională

Embed:

Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, sugerează parlamentarilor să adopte o hotărâre prin care să confirme reintegrarea Republicii Moldova drept prioritate politică a autorităţilor de la Chişinău. Declaraţiile au fost făcute după şedinţa de astăzi a grupului de lucru privind Transnistria, la care a participat şi Carpov.

"Am salutat foarte mult adoptarea unei hotărâri a Parlamentului de către toate forţele reprezentate acolo, astfel ca reintegrarea statului să rămână o prioritate politică. Această decizie să sprijine procesele pe care le promovăm, să sprijine populaţia din zona de securitate şi pe cea din stânga Nistrului. Ne dorim să avem un dialog mai pronunţat cu partenerii externi", a punctat vicepremierul pentru Reintegrare.

În prima şedinţă, grupul de lucru a examinat problemele sociale cu care se confruntă locuitorii din stânga Nistrului. La celelalte întruniri vor fi invitaţi toţi participanţii la negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean.

"Comisia se va întâlni şi cu toţi participanţii la negocierile în formatul "5+2", dar şi cu ministerele care sunt într-o oarecare măsură angajate în facilitarea şi asigurarea accesului pentru cetăţenii din stânga Nistrului la serviciile oferite de autorităţile moldovene", a declarat deputatul democrat Stela Jantuan.

"Suntem disponibili să acordăm tot sprijinul pentru ca acest proiect de decizie să fie unul viabil. Parlamentul doreşte să elaboreze iniţiative care să ajute procesul de reglementare şi ele au mai mult un caracter economic şi social", a precizat Carpov.

Publika.md aminteşte că Parlamentul a adoptat, în iunie, o declaraţie privind ultimele evenimente din Transnistria şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse pentru stabilizarea situaţiei în regiune. La scurt timp după aceasta, a fost creat grupul de lucru privind Transnsistria, din care fac parte deputaţi din toate fracţiunile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu