Carnea de miel şi de iepure, la mare căutare înainte de Paşti. Cât costă un kilogram

Embed:

Tradiţional, de Paşte, carnea de miel şi de iepure va fi nelipsită de pe masa de Sărbătoare. Cumpărătorii optează mai mult pentru cea de iepure, chiar dacă este mai scumpă de aproape două ori decât cea de miel. Oamenii spun că, pe lângă faptul că este sănătoasă, carnea de iepure este şi dietetică.

Alexandru Sergheev din satul Ivancea, raionul Orhei, creşte iepuri de mai bine de şapte ani. Fermierul spune că în perioada sărbătorilor numărul cumpărătorilor de carne creşte simţitor.

"Noi facem şi livrare şi vindem pe loc. Depinde de comandă. În ultimele două săptămâni înainte de Paşte avem foarte multe comenzi. Noi producem carne de iepure aproximativ o tonă pe lună", a spus fermierul Alexandru Sergheev. 

Crescătorul de iepuri le sugerează oamenilor să cumpere carne fragedă.

"Eu recomand să cumpăraţi iepuroaice mai mici de un kilogram jumate, un kilogram 600. Nu mai mari că ei sunt fără grasimi şi carnea e mai gustoasă", a spus fermierul. 

La fermă, un kilogram de carne de iepure costă 105 lei. În schimb, în pieţele din Capitală, preţul poate ajunge şi până la 130 de lei.

Agitație este şi în pavilioanele din Piețele din Capitală unde se vinde carne de miel.

Comercianţii îşi laudă marfa cum au putut ei mai bine.

Preţul unui kilogram de carne de miel variază între 60 şi 70 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu