CARNAGIU pe o şosea din Rusia! Cine se face vinovat de moartea a 15 oameni (FOTO)

Tragedie pe o şosea din Rusia. 15 oameni au murit şi patru au fost răniţi într-un grav accident produs în Republica Mari El. Microbuzul în care se aflau victimele a intrat în coliziune cu un camion care transporta buşteni, la 600 de kilometri de Moscova.

De vină s-ar face şoferul microbuzului care a vrut să iasă la depăşire, dar nu i-a reuşit în condiţii de ninsoare puternică şi a ajuns într-un şanţ.

"15 oameni au murit, patru au fost răniţi. Mâine urmează să fie identificate persoanele decedate", a declarat reprezentantul Ministerului pentru Situaţii Excepţionale, Alexandr Malkin.

Majoritatea victimelor au murit până la venirea medicilor, iar o femeie s-a stins pe masa de operaţie. Printre cei morţi se numără şoferul microbuzului, dar şi un copil. Alţi trei minori au supravieţuit.

"Au fost internaţi la spitalul orăşenesc şi operaţi. Acum viaţa şi sănătatea lor este în afara oricărui pericol", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii din Mari El, Marina Panikova.

În total, în microbuz se aflau 19 oameni. Şoferul camionului care transporta 34 de metri steri de lemn, nu a avut de suferit.

Poliţia din Rusia a deschis un dosar penal, iar compania căreia îi aparţine microbuzul va fi verificată, inclusiv în privinţa respectării regulilor de transportare a pasagerilor.

Între timp, în Republica Mari El a fost declarată zi de doliu.

Rusia se află printre primele ţări din lume în clasamentul accidentelor rutiere soldate cu decese.

Principalele cauze sunt alcoolismul, infrastructura deteriorată şi nerespectarea regulilor de circulaţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu