Carlos Queiroz a sesizeazat FIFA pentru salariile neplătite de către Federaţia iraniană

Portughezul Carlos Queiroz a depus o plângere la Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) pentru salarii neplătite pe vremea când se afla sub contract cu selecţionata Iranului, a anunţat, marţi, un purtător de cuvânt al antrenorului în vârstă de 66 de ani, scrie agerpres.ro.

"Carlos Queiroz nu a avut altă soluţie decât să ceară avocaţilor să depună o plângere la serviciile juridice ale FIFA", a anunţat, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al antrenorului care a pregătit şi naţionala Portugaliei între 2008 şi 2010.

Plângerea fostului antrenor al echipei Real Madrid şi antrenor secund al formaţiei Manchester United se referă la salariile neplătite nu doar în cursul ultimului său contract de şase luni, ci şi la "precedentul", a precizat purtătorul de cuvânt al selecţionerului.

Queiroz a petrecut opt ani, începând din 2011, la cârma selecţionatei Iranului, conducând echipa la două turnee finale de Cupă Mondială. La Mondialul din Rusia din 2018, el îşi prelungise contractul până la începutul anului 2019.

El a părăsit selecţionata iraniană la finele lunii ianuarie, după eliminarea echipei în semifinalele Cupei Asiei pe Naţiuni în faţa Japoniei (0-3).

El a preluat apoi echipa naţională a Columbiei având drept obiectiv calificarea la Cupa Mondială din 2022 din Qatar şi un rezultat bun la viitoarea Copa America, ce va avea loc în Brazilia în perioada 14 iunie - 7 iulie.

La rândul ei, Federaţia iraniană a reacţionat prin intermediarul responsabilului său cu afaceri juridice, Safiollah Faghanpour.

"Problema pentru a-l plăti pe Queiroz este cauzată de sancţiunile bancare care vizează Iranul şi care împiedică efectuarea plăţii", a declarat Faghanpour, citat de agenţia de presă Isna.

Faghanpour a solicitat FIFA să joace un rol de intermediar în acest litigiu şi a asigurat că din cauza "falselor afirmaţii formulate de Queiroz în mai multe rânduri", Federaţia iraniană va depune o plângere împotriva sa la Comisia de etică a FIFA.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu