Carlos Ghosn: Estimăm că la mijlocul anului, alianța Renault-Nissan va ocupa poziția de LIDER

În anul 2014, Carlos Ghosn, directorul general al companiei Nissan şi Renault, considera că alianța va fi unul din primii trei constructori auto mondiali până în 2018.

Prognoza lui Ghosn s-a adeverit acum un an, după ce Nissan a preluat Mitsubishi în 2016.

"Am fost unul din primii trei producători de top începând din luna ianuarie și estimăm că la mijlocul anului vom ocupa poziția de lider, deși nu acesta a fost scopul nostru", a declarat directorul companiei în fața acționarilor Renault la reuniunea anuală de săptămâna trecută.

Datele firmei de cercetare JATO Dynamics, au confirmat vânzarea în primele patru luni a 3,32 milioane de vehicule marca Volkswagen, urmat de Toyota cu 3,06 milioane de vehicule și Renault-Nissan cu 3,02 milioane de vehicule.

Analistul JATO, Felipe Munoz, și-a declarat sceptic neîncrederea că alianța Renault-Nissan va deveni lider mondial în acest an. Cu toate acestea, Munoz crede că Renault-Nissan va depăși Volkswagen Group și Toyota în viitor, datorită atuurilor sale în domeniul SUV-urilor și vehiculelor electrice, precum și potențialului uriaș în China și alte piețe emergente.  

"Renault-Nissan merge în direcția corectă în multe aspecte. Își gestionează mărcile foarte bine. Acolo unde Renault este slab Nissan este puternic și viceversa", a spus Munoz.

Succesul lui Carlos Ghosn nu s-a axat doar pe includerea Mitsubishi Motors în alianța Renault-Nissan. În ultimii trei ani autovehiculele de teren (SUV) au fost segmentul cu cel mai puternic ritm de creștere.

Alianța Renault-Nissan are o cotă 12% pe această categorie, cea mai mare cotă din piață globală pe această segment.

Modelul Nissan X Trail este cel mai bine vândut SUV din lume, iar modele precum Dacia Duster și Renault Kwid sunt apreciate pe piețele emergente precum India, Brazilia și Orientul Mijlociu.

De asemenea, Renault-Nissan este pe primul loc la producerea automobilelor electrice.

Alianța Renault-Nissan va fi în câștig odată cu creșterea vânzărilor vehiculelor electrice, fapt care se va întâmpla pe măsură ce normele de poluare se vor înăspri.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu