Carles Puigdemont susţine că datorită noilor tehnologii poate conduce Catalonia de la Bruxelles

Carles Puigdemont, fostul lider al Cataloniei, a declarat, vineri, că datorită noilor tehnologii poate conduce regiunea de la Bruxelles, în contextul în care partidele separatiste au anunţat că îl vor nominaliza pe Puigdemont pentru funcţia de premier al regiunii, relatează The Associated Press, potrivit Mediafax.ro.

În cadrul unui interviu acordat pentru un post de radio din Belgia, Puigdemont a declarat că noile tehnologii îi permit să guverneze regiunea, chiar dacă se află la Bruxelles.

"Cred că pot servi Catalonia bine. Dacă voi avea suficiente voturi, care ar fi problema ca eu să nu fiu reales? Oamenii au votat şi merită respect. Sunt membru al Parlamentului şi perfect eligibil să fiu ales premier. În aceste zile, marile proiecte sunt gestionate cu ajutorul marilor tehnologii", a declarat Puigdemont.

În cadrul alegerilor regionale anticipate din 21 decembrie 2017, partidele pro-independenţă au luat 70 dintre cele 135 de locuri din Parlamentul catalan.

Cele mai importante două formaţiuni au anunţat că îl vor nominaliza pe fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont pentru funcţia de premier al regiunii autonome din nord-estul Spaniei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu