Carles Puigdemont, poate fi eliberat din arest de autorităţile germane. Liderul separatist are de plătit o cauţiune de 75 de mii de euro

Embed:

Fostul lider separatist catalan, Carles Puigdemont, poate fi eliberat din arest de autorităţile germane. El are de plătit o cauţiune de 75 de mii de euro, dar nu poate părăsi ţara până la judecarea cererii de extrădare formulate de Spania.

Magistraţii germani nu au stabilit data la care va fi pus în libertate. Odată ieşit din arest, Puigdemont trebuie să anunţe adresa la care se va afla şi să se prezinte la o secţie de poliţie o dată pe săptămână. El e acuzat în Spania de rebeliune, revoltă şi delapidarea fondurilor publice ca urmare a organizării anul trecut a unui referendum ilegal privind independenţa Cataloniei.

El a fugit din Spania în momentul începerii procesului penal şi s-a autoexilat în Belgia, de unde a călătorit în alte ţări europene. A fost prins în Germania pe 25 martie, după ce Spania a emis un mandat de arestare european. Judecătorii nemţi au anunţat că Puigdemont nu poate fi extrădat pentru acuzaţia de rebeliune, care nu există în codul penal german, ci doar pentru cele de revoltă şi de delapidare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu