Caritate pentru şansă la viaţă! Aproape 125 mii lei s-au adunat în urma unui concert pentru două fetiţe grav bolnave

Embed:
Aproape 125 de mii de lei s-au adunat în cadrul unei acțiuni de caritate, desfășurată în orașul Cahul. Banii au fost colectaţi pentru tratamentul a două fetițe grav bolnave, care urmează să fie operate peste hotare.

"- Vrei să scriem mama? - M A M A"

Lia Maria Nicolinco are un doar an și opt luni, dar a suportat deja patru intervenții chirurgicale. După naştere a fost diagnosticată cu malformații cardiace iar familia are nevoie de 6 400 de euro, pentru ca micuţa să fie operată urgent.

"Foarte multe persoane au venit la poartă, au auzit cazul nostru. Ne-au oferit bani. Avem rude în America, care aproape toată suma ne-a ajutat", a spus Viorica Nicolinco, mama fetiței .

"Avem speranțe mari. Ea este foarte puternică. Cu așa malformații copiii nu rezistă mai mult de o săptămână. În schimb, la noi Dumnezeu a avut grijă de ea. Avem speranțe mari. Eu sper că va fi totul ok. Medicii de acolo ne-au insuflat multă încredere", a spus Vasile Nicolinco, tatăl fetiței.

Pentru a o ajuta pe Lia Maria, dar și pe o altă fetiță care suferă de malformații congenitale la vezica urinară, a fost organizat un concert de caritate cu genericul "De Florii pentru copiii.

"- Imi pare foarte rău pentru copiii care sunt în așa situații. Financiar, material cu ce putem cu aceea o să îi ajutăm."

"Este o inițiativă destul de bună și fiindcă suntem în pragul sfintelor sărbători de Paști. Cred că astfel putem aduce bucuria pe chipul acestor copii care sunt puțin bătuți de soartă."

Evenimentul a avut loc la inițiativa Asociației Femeilor de Afaceri din Cahul, dar și al deputatului democrat Elena Bacalu. Organizatorii au salutat mărinimia de care au dat dovadă oamenii care au donat bani pentru copiii bolnavi.

"Ne dorim ca acești copii să revină în țară să fie sănătoși. Durerea unui părinte care are un copil bolnav este de nedescris. Să încercăm să fim mai aproape de cei care au nevoie de grija și susținerea noastră", a spus Elena Bacalu, deputat în parlament.

"S-a dovedit că toți cei care nu au fost indiferenți au dat dovadă de un suflet mare, au dat dovadă de empatie. Noi din toată inima le dorim sa aibă o însănătoșire grabnică", a spus Svetlana Moraru, președinta asociației femeilor de afaceri din Cahul. 

Și Daria, fetița din imagine, va fi supusă luni unui intervenții, la Chișinău, achitată din banii unor oameni cu suflet mare. Deputatul PDM Elena Bacalu i-a dăruit copilei un telefon mobil, pe care și-l dorea de mult timp.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu