Care sunt statele europene de unde au provenit cele mai multe alimente cu risc pentru populaţie

Cele mai multe alimente cu risc pentru populație au provenit, în 2017, din Spania.

Pe de altă parte, la nivel internațional, cele mai multe pericole au venit de la producătorii brazilieni.

Conform unui clasament realizat de RASFF, în 2017, ţara unde s-au fabricat cele mai multe produse alimentare cu probleme a fost Spania cu 230 de notificări, respectiv alerte, informări sau alerte la graniţă.

Spre exemplu, Spania a fost sursa de contaminare cu Salmonella pentru Suedia, Norvegia şi Danemarca, ţări care au importat un salam infestat şi au existat cazuri de toxiinfecţii alimentare din cauza consumului de ton produs de doi fabricanţi din Spania.

În clasament urmează Italia cu 192 de notificări, Polonia cu 160 de notificări, Germania cu 143 şi Franţa cu 133 de notificări. România a fost ţara de origine în cazul a 14 notificări, iar cele mai puţine, mai precis 2 notificări, s-au raportat în Finlanda.

Totodată, trei state, Olanda, UK şi Germania, care au trimis în total peste 290 de notificări după ce au descoperit Salmonella în carne de pui şi produse de carne de pui. Olanda, Germania, Spania, Italia au descoperit aflatoxină în nuci şi seminţe, iar Italia a descoperit mercur în peşte şi fipronil în ouă, scrie b1.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu