Care sunt principiile de activitate ale hackerilor Anonymous

Embed:

O armată fără chip, mult mai puternică în ansamblu, decât fiecare individ aparte. Aşa se caracterizează cea mai cunoscută grupare de hackeri din lume, numită Anonymous. 

Fenomenul "Anonymous" este unul recent, deşi gruparea şi-a făcut primele apariţii în 2003 pe diferite site-uri şi forumuri. Unii îi numesc pe membrii grupării "criminali", în timp ce alţii îi consideră nişte tocilari care au prea mult timp liber la dispoziţie.

Cu toate acestea, există voci care susţin că Anonymous este o cultură cu propriile valori, norme şi chiar limbaj, dar şi o formă viitoare a Internetului, bazată pe activism social. Atacurile cibernetice organizate de aceşti hackeri nu sunt niciodată întâmplătoare şi au un scop bine determinat, fie pentru a proteja libertatea de exprimare, fie pentru a apăra drepturile de proprietate.

Gruparea a ajuns celebră după ce, în 2010, a atacat site-urile MasterCard, VISA şi PayPal. Hackerii au lovit anume aceste corporaţii, deranjaţi de faptul că ele au încetat să mai sprijine site-ul Wikileaks. Un atac fără precedent este şi cel asupra FBI, care a decis să închidă cel mai mare site de sharing - Megaupload.

Pentru această acţiune, a fost nevoie de intervenţia coordonată a 5.600 de hackeri. Nu pot fi uitate nici atentatele asupra site-urilor guvernamentale din Tunisia şi Egipt din 2011. Anonymous şi-a arătat astfel sprijinul faţă de protestari, în timpul revoltelor din "Primăvara arabă".

Organizaţia nu are purtător de cuvânt sau lider, membrii acesteia fiind practic imposibil de identificat. În ciuda acestui fapt, Interpolul a reuşit să reţină mai mulţi suspecţi că ar fi membri Anonymous, printre care şi câţiva adolescenţi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu