Care sunt filmele preferate ale liderilor mondiali? Obama și Regina Elisabeta a II, fani ai aceluiași serial

Embed:

Şi liderii celor mai puternice țări din lume adoră să privească filme în puţinul timp liber pe care îl au.

Jurnaliștii de la portalul rus de știri RBC au hotărât să afle care sunt preferințele celor mai influenţi oameni din lume în materie de cinematografie. Asta după ce săptămâna trecută liderul american, Barack Obama, a publicat o listă cu filmele sale preferate. Printre ele se numără și serialul arhicunoscut ”Game of Thrones”.

Liderul de la Casa Albă a declarat că era atât de nerăbdător să privească sezonul șase al serialului încât i-a rugat pe producătorii acestuia să i-l dea înainte de lansarea oficială pe micile ecrane. Pe lista preferințelor lui Barack Obama se numără și filme precum ”2001: Space Odyssey” și ”The Martian”.

Și regina Elisabeta a II a Marii Britanii este o fană declarată a serialului ”Game of Thrones”. În 2014, Altețea sa a vizitat platourile de filmare din Irlanda de Nord. Un alt serial urmărit de regină este ”The Downton Abbey”.

Cancelarul german, Angela Merkel, a privit pentru prima dată filmul său preferat pe când avea doar 19 ani. Este vorba de pelicula mai puțin cunoscută publicului larg, ”The Legend of Paul and Paula” din 1973, pe care liderul de la Berlin a vizionat-o de mai multe ori.

Secretarul general al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, este fan al peliculei regizorului Steven Spielberg, ”Saving Private Ryan”.

Liderul Republicii Populare Chineze a recunoscut anterior că filmele sale preferate sunt cele americane despre al doilea război mondial.

Iar președintele rus, Vladimir Putin, adoră filmele clasice. Acesta a declarat că pelicula sa preferată este ”Chapaev” din 1934.

Liderul de la Moscova a menționat și filmul ”Război și Pace” al regizorului rus Serghei Bondarciuk, dar și serialul cu același nume filmat de postul de televiziune BBC.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu