Care sunt cele mai trăsnite descoperiri premiate la Ig Nobel 2014 (VIDEO)

Embed:

Autorii cercetărilor despre pericolul pe care îl comportă cojile de banane atunci când calci pe ele, despre capacitatea pastramei de porc de a opri hemoragiile nazale şi despre reacţiile renilor la vederea unui om deghizat în urs polar sunt printre câştigătorii premiilor Ig Nobel 2014. Aflate la cea de-a 24-a ediţie, aceste distincţii sunt o alternativă amuzantă şi mai puţin serioasă la adevăratele premii Nobel, care vor fi decernate în luna octombrie.

Dintre cele zece distincţii acordate, patru au mers către cercetători care au demonstrat un interes deosebit pentru mâncare. O echipă de experţi japonezi a primit premiul Ig Nobel pentru Fizică, de exemplu, pentru descrierea pericolelor mersului pe coji de banane.

"Premiul Ig Nobel pentru Fizică este acordat lui Kiyoshi Mabuchi, Kensei Tanaka, Daichi Uchijima şi Rina Sakai, din Japonia, pentru măsurarea forţei de frecare dintre o coajă de banană şi pantoful care calcă pe ea, precum şi între coaja de banană şi sol".

Discursurile premianţilor sunt limitate la un minut. Dacă aceştia depăşesc timpul alocat, o fetiţă în vârstă de opt ani, care îndeplineşte rolul de maestru de ceremonii, se apropie şi le spune să se oprească pentru că ea se plictiseşte.

Alte echipe au fost premiate pentru studierea a ceea ce se întâmplă în creierul oamenilor care văd chipul lui Iisus pe feliile de pâine prăjită, altele pentru că au analizat cum pot fi îndesate în nas bucăţi de pastramă de porc pentru a opri sângerările abundente.

Câştigător a fost desemnat şi Institutul Italian de Statistică pentru performanţa de a creşte oficial mărimea economiei italiene incluzând şi veniturile din prostituţie, traficul de droguri, contrabandă şi alte infracţiuni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu