Care sunt cele mai scumpe spumante și ce băutură preferă să aibă moldovenii pe masa de Revelion

Embed:
Spumantul e la loc de cinste pe masa de sărbătoare. Conform tradiţiei, când ceasul bate ora 12 în noaptea dintre ani, toată lumea ciocneşte paharele. Cele mai scumpe vinuri efervescente de pe rafturile magazinelor din Moldova sunt cele aduse din Franţa.

Prima în top este celebra şampanie Dom Perignon Vintaje, care costă aproape cinci mii de lei. Spumantul Veuve Clicqout Rosé cu arome plăcute de căpşune, cireşe şi zmeură are un preţ de aproape 2 mii de lei, iar renumitul Moët & Chandon Rosé 1500 de lei.

"Dom Perignon. Este un produs de nişă, un produs de elită. Are un punctaj mare la cele mai mari case de evaluare a vinurilor din lume.Este un vintaje deosebit, anul 2009, produs conform metodologiei clasice franceze din trei soiuri - Chardonay, Pinot Noir şi Pinot Meunier. Asupra acestui vin s-au lucrat timp de opt ani de zile în diferite etape."

În ce priveşte spumantele moldoveneşti, cel mai scump este Cricova Cristal Tub, de 2.200 de lei.

"Un vin produs din soiurile Chardonay şi Pinot Noir. Un vin care a fost fermentat la sticlă, un vin care a fost maturat timp de trei ani de zile în sticlă. Pe lângă conţinutul lui divin din interior avem şi o sticlă deosebită de un litru, un tub poleit cu aur. Deci preţul lui ridicat este şi din cauza că s-a folosit aur la îmbutelierea acestui vin", a declarat Andrei Cibotaru, sommelier.

Pe locul doi în top este tot un vin Cricova. Premium Cuvee Gold poate fi găsit în magazine la preţul de 810 lei. Pe rafturile spumantelor scumpe şi-a făcut loc şi Bacio di Bolle GE Grande Cuvee Brut - care costă 405 lei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu