Care sunt avantajele participării Republicii Moldova la Adunarea Generală a ONU

La Adunarea Generală ONU va fi semnat Protocolul Opţional la Convenţia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, document important din domeniul incluziunii sociale.

Totodată, vor fi prezentate oportunităţile de investiţii ale Republicii Moldova în cadrul unei mese rotunde cu reprezentanţii Consiliului de afaceri pentru înţelegere internaţională.

Despre acest lucru a anunţat premierul Pavel Filip într-un interviu pentru moldpres, în ajunul vizitei la New York la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

"După cum bine cunoaşteţi, Segmentul Înalt este unul dintre cele mai intense evenimente diplomatice, cu agende arhipline pentru toți oficialii prezenți. Voi avea întrevederi bilaterale cu lideri europeni și americani. Pe lângă acestea, urmează să fie semnat Protocolul Opţional la Convenţia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, un document important în domeniul incluziunii sociale. De asemenea, în cadrul vizitei urmează să fie prezentate oportunităţile investiţionale ale Republicii Moldova în formatul unei mese rotunde cu reprezentanţii Consiliului de afaceri pentru înţelegere internaţională", a declarat premierul Pavel Filip. 

De asemenea, Republica Moldova va organiza un eveniment în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, cu genericul Proiectarea unei viziuni moderne, incluzive şi centrate pe oameni: experienţa Republicii Moldova în avansarea Agendei de Dezvoltare Durabilă.

"Începând cu septembrie 2015, când Republica Moldova s-a alăturat celorlalte 192 de state membre ale ONU care au adoptat Declaraţia Summit-ului privind Dezvoltarea Durabilă, ţara noastră s-a angajat plenar în implementarea reformelor care să corespundă necesităţilor şi aspiraţiilor cetăţenilor Republicii Moldova şi şi-a mobilizat eforturile pentru a elimina toate formele de sărăcie, pentru a combate ilegalităţile şi pentru a aborda problemele schimbărilor climatice. Anticipăm o dinamică progresivă a efortului de implementare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă către anul 2030 şi contăm pe sprijinul şi expertiza Naţiunilor Unite în acest sens.

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare a recunoscut progresele palpabile ale Republicii Moldova în domeniul implementării Agendei 2030 şi drept urmare s-a conturat iniţiativa de prezentare în fața comunităţii internaţionale a rezultatelor obţinute de țara noastră. În cadrul acestui eveniment, va fi abordat inclusiv rolul societății civile, al sectorului privat şi al altor parteneri în consolidarea viziunii de dezvoltare a Republicii Moldova. Totodată, va fi accentuată importanța cooperării dintre Republica Moldova și Organizaţia Naţiunilor Unite în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă", a anunţat premierul Pavel Filip

INTERVIUL INTEGRAL POATE FI CITIT AICI

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu