Care sunt angajații cu cele mai mari salarii din Moldova

Angajaţii din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) au avut cele mai bune salarii în trimestrul II al anului 2019. Sunt datele Biroului Naţional de Statistică, care a prezentat un raport privind câștigul salarial mediu lunar în perioada sus menţionată.  

Potrivit BNS, persoanele angajate în domeniul TIC au fost remunerate cu un salariu mediu lunar de peste 16.000 de lei. 

Lefuri de aproape 14.000 de lei au avut angajaţii din domeniul finanţelor şi asigurărilor.

Următorii în top sunt muncitorii din domeniul furnizării şi producţiei energiei electrice, termice, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, care au primit salarii de peste 12.000 de lei.

De lefuri bune s-au bucurat şi angajaţii din domeniul activităţilor profesionale, ştiinţifice şi tehnice. Aceştia au fost plătiţi cu peste 9.700 de lei, iar reprezentanţii administraţiei publice şi apărare, dar şi angajaţii din domeniul asigurărilor sociale s-au bucurat de salarii de peste 8.600 de lei.

Lefuri cuprinse între 6.000 şi 7.000 de lei au ridicat angajaţii din domeniul industrial, sănătate şi asistenţă socială, cei din învăţământ, transport, dar şi cei care se ocupă cu tranzacţii imobiliare.

Cel mai mic câştig salarial mediu lunar în trimestrul II al anului 2019 l-au avut angajaţii din domeniul alimentației publice, agricultură, silvicultură și pescuit. 

Potrivit Biroul Național de Statistică, în trimestrul II 2019, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 7302,6 lei, înregistrând o creștere de 14,6% față de trimestrul II 2018.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu