Care mai de care. Câteva bănci comerciale au nişte oferte fierbinţi de sărbători

Embed:

Moldovenii beneficiază, în perioada sărbătorilor de iarnă, de dobânzi mai mici la cele mai populare credite oferite de băncile comerciale. Astfel, clienţii care vor accesa, până la sfârşitul lunii ianuarie, credite de consum sau ipotecare vor beneficia de dobânzi preferenţiale.

Unele instituţii financiare au anunţat deja că vor oferi reduceri de până la două puncte procentuale pentru împrumuturile acordate.

De sărbători, moldovenii pot obţine credite de până la 80.000 de lei de la "Mobiasbancă", fără gaj, pentru o perioadă de până la cinci ani. Rata dobânzii începe de la 11,9 la sută şi poate ajunge, cu plata tuturor comisioanelor, până la 20 la sută.

"MoldovaAgroindbank" oferă, până în 15 februarie, reduceri de două puncte procentuale pentru împrumuturi. Aşadar, la această instituţie bancară, creditele de consum vor putea fi accesate cu o rată a dobânzii de până la 16 la sută.

Iar "Finkombank" oferă credite pentru vacanţă sau cadouri cu o rată a dobânzii de 0.99 la sută pentru prima şi ultima lună de achitare.

Oferta este valabilă până în 31 ianuarie.

"În ajun de sărbători cererea la credite şi la alte produse bancare este în creştere.Tradiţional venim cu produse deosebite. Avem depozite noi la rate destul de avantajoase. Avem şi produse noi pentru deţinătorii de carduri care oferă unele facilităţi deosebite", a spus Veaceslav Burlacu, director vânzări la o bancă.  

Potrivit BNM, la sfârşitul lui noiembrie 2015, soldul creditelor acordate în lei a fost de peste şapte miliarde de lei.

Rata de bază stabilită de Banca Naţională pentru acordarea creditelor de către băncile comerciale este, în prezent, de 19,5 la sută. În baza acestui indicator, băncile comerciale stabilesc dobânda pentru credite. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu