Care este ţara care face cel mai mare trafic online de droguri din întreaga Europă

În Marea Britanie se face mai mult trafic de droguri pe Internet decât în orice altă ţară din Europa, se arată într-un nou raport, care estimează că, în fiecare lună, comerţul online cu stupefiante la nivel global se ridică la 16 milioane de lire sterline, scrie ziare.com.

Traficanţii britanici câştigă lunar 16% din această suma, respectiv 1,8 milioane de lire sterline. Asta înseamnă că fiecare dintre dealeri are un venit lunar din droguri de 5.200 de lire sterline în medie, potrivit unui studiu comandat de guvernul olandez, scrie The Guardian.

Cercetarea a descoperit că la trei ani după ce autorităţile americane au închis Silk Road - prima platforma online a pieţei negre de unde se puteau procura droguri - şi l-au arestat pe fondatorul acesteia, comerţul online pe site-urile succesoare s-a triplat, iar veniturile s-au dublat. De asemenea, pe Net sunt disponibile acum de şase ori mai multe produse ilegale.

Cercetătorii de la ONG-ul Rand Europe au adunat, în ianuarie, date despre traficul cu droguri din cele mai mari opt pieţe negre online, platforme pe stilul Amazon, care pot fi accesate doar prin conexiune criptată.

Au descoperit că cei mai mulţi vânzători operau din Statele Unite, cu 890 de traficanţi, în timp ce din Marea Britanie vindeau droguri 338. Totuşi, dealerii britanici s-au dovedit a fi mult mai eficienţi, pentru că au reuşit să facă un număr dublu de tranzacţii în fiecare luna.

Pe locul al treilea se află împreună Germania şi Olanda, cu câte 225 de traficanţi de droguri fiecare. Dealerii olandezi au făcut mai puţine tranzacţii, însă mai mari decât germanii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu