Care este starea femeii, căreia medicii i-au scos un glonte din ochi după ce a fost împuşcată de vecin

Embed:

Premieră medicală în Moldova. Specialiștii de la Institutul de Medicină Urgentă au reușit să-i salveze ochiul unei femei, de 33 de ani, datorită unei noi metode de intervenție chirurgicală, fără a folosi bisturiul. Medicii au înlăturat un glonţ din ochiul pacientei care a fost împușcată de vecin dintr-o armă pneumatică. 

Incidentul a avut loc la începutul acestei luni, după o ceartă dintre cei doi vecini.

CITEŞTE ŞI: Premieră medicală în Moldova! Chirurgii au realizat o operație la ochi, fără a folosi bisturiul

"S-a primit un conflict cu un vecin pe coridor comun, a luat arma și a tras în ochi și am simțit cum se prelinge ochiul a fost foarte strașnic foarte dureros. Omul care și-a permis să îmi i-a vederea acum e la libertate", a declarat victima. 

Rudele pacientei sunt nedumerite de cele întâmplate și spun că nu-l vor lăsa pe agresor să scape nepedepsit.

"A treia săptămână nu iese din spital, iar aceste operații sunt dureroase, ea le simte. Acest om trece pe alături și nici nu se interesează, vede că are copil mic acasă și un elev și mama invalidă, dar pe el deloc nu îl interesează", a declarat sora pacientei, Irina Bodeşteanu. 

Femeia a suportat deja trei intervenții, iar peste două luni va ajunge din nou pe masa de operații.

"Doar aici la Urgență au reușit medicii să îmi scoată glontele care a fost pătruns după ochi ni s-a spus la alte spitale că trebuie de scos ochiul și apoi de scos glontele, dar totuși sunt medici cu mâini de aur", a spus pacienta. 

Operaţia a durat mai mult de o oră. Intervenţia a fost efectuată fără bisturiu şi doar cu ajutorul razelor Roentgen. Chiar dacă ochiul a fost salvat, medicii nu sunt siguri că femeia va putea vedea cu el.

"Este un moment tehnic foarte complicat pentru acces către acest corp străin și pentru înlăturarea lui pentru că dacă vă dați seama un șir de vase sangvine, un șir de nervi periferici se află în proiecția acestu glonte și a fost dificil să ne apreciem în ce modalitate să efectuăm această operație", a declarat şeful Medicinei Intervenţionale a IMU, Roman Smolniţchi.

Potrivit poliției, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, care a tras în femeie, a fost reținut pentru 72 de ore, iar acum este cercetat penal în libertate pentru huliganism.

"Urmează ofițerul de urmărire penală să stabilească dacă bărbatul intenționat sau accidental a împușcat în direcția vecinei", a declarat ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati. 

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la șapte ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu