Care este programul complet al nunții prințului Harry cu Meghan Markle. Cum va începe nunta regală

Sâmbătă, 19 mai, prințul Harry, nepotul reginei Elizaberta a II-a a Marii Britanii, și actrița americană Meghan Markle urmează să se căsătorească la Windsor, în apropiere de Londra. Căsătoria celor doi este considerată evenimentul anului în Marea Britanie și va fi urmărită de miliarde de oameni de pe întreg mapamondul. Pentru cei interesați, Libertatea vă prezintă Programul complet al nunții prințului Harry cu Meghan Markle.

Prințul Harry și Meghan Markle se pregătesc să se căsătorească sâmbătă, 19 mai, iar întreaga lumea se pregătește să urmărească evenimentul. Dar ce oră este ceremonia religioasă și ce traseu va urma procesiunea. Iată programul complet al nunții prințului Harry cu Meghan Markle și tot ce se va întâmpla sâmbătă.

Cronologia zilei de 19 mai la Windsor:

  • 9:00: Membrii publicului care au fost invitați să participe la ziua nunții din incinta Castelului Windsor vor începe să sosească.
  • 9.30-11.00: Invitații vor sosi la faimosul Round Tower al castelului cu autocarul și vor intră în capelă prin ușa din sud și își vor ocupa locurile.
  • 11.20: Membrii familiei regale încep să sosească și să intre prin Poarta Galileii, unii pe jos alții cu mașina.
  • 11.45: Harry și fratele său, ducele din Cambridge, ajung la scările din Vest ale Capelei, probabil pe jos, trecând printre miile de spectatori invitați în zona castelului. Momentul îl va oferi lui Harry șansa de a-i recunoaște pe cei 200 de reprezentanți ai organizațiilor de caritate în care s-a implicat și care au fost invitați.
  • 11.55-11.59: Potrivit protocolului, Regina va fi ultimul membru al familiei regale care va sosi la St George Chapel
  • 11.59: Meghan Markle sosește la Intrarea de Vest a Capelei cu mașina, de la hotelul în care a petrecut noaptea alături de familia ei, însoțită de câteva dintre domnișoarele de onoare și părinții ei. Ea va străbate drumul spre capelă de-a lungul mulțimii de oameni adunați pe o parte și alta a Long Walk. La sosirea la intrare în biserică, mama ei va intra înainte și își va lua locul în primele rânduri alături de familia lui Harry. Meghan va intra în capela prin Porțile Galileii și va fi însoțită de tatăl ei, Thomas Markle, până la altar.
  • 12.00: Serviciul începe.
  • 13.00: Serviciul se termină și proaspeții soți vor ieși pe Treptele de Vest ale bisericii și vor saluta mulțimea. După aceea, cei doi se vor îndrepta spre St George Hall unde vor participa la recepția de prânz găzduită de Regină.
  • 13.05: Începe procesiunea pe străzile din Windsor, care va dura 25 de minute. Procesiunea cu trăsuri va străbate Castel Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road, Long Walk și apoi se va întoarce la castelul Windsor
  • 19.00: Mireasa și mirele părăsesc castelul Windsor pentru a se îndrepta sper Frogmore House, unde vor participa la recepția găzduită de Prințul de Wales în onoarea lor.

Prințul Harry și Meghan Markle își doresc ca și membrii publicului să simtă că iau parte la cel mai important eveniment din viața lor, astfel că au invitat 2.640 de britanici la nunta lor. Grupul va putea urmări sosirea mirilor şi a invitaţilor acestora la Capela St George de pe domeniul Castelului Windsor, precum şi plecarea mirilor într-o trăsură.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu