Care este floarea protectoare în funcție de luna în care te-ai născut

Știință astrologica nu încetează să ne uimească așa că de data această v-am pregătit ceva cu totul special. În funcție de luna în care v-ați născut, sunteți reprezentate de către o floare delicată, parfumata, frumoasă și deosebită așa cum sunteți fiecare dintre voi, scrie sfatulpaintilor.ro.

Ianuarie-Garoafă

Garoafă semnifica puritate, sănătate și bogăție în același timp. Pentru fiecare cultură garoafă are câte o semnificație diferită ceea ce înseamnă că persoanele născute în această luna dezvoltă personalități complexe cu numeroase calități spirituale. O legendă spune că în momentul în care Hristos a fost răstignit, mamă Să a început să plângă, iar în locurile în care picau lacrimile răsăreau garofițe roz care au rămas simbolul mamei peste secole.

Februarie – Violetă

Se pare că violetă, delicată floare, s-a născut dintr-o poveste de iubire inedită ceea ce transmite persoanelor născute în luna februarie un spirit romantic, emoționant și afectuos. O veche legendă grecească spune că nimfa Io, fiică lui Inachus, zeul râurilor, a fost iubită de către Zeus. Hera începuse să devină suspicioasă, însă Zeus o iubea atât de mult pe Io încât a vrut să o ascundă de furia soției lui, transformând-o într-o vită albă. Io a început să plângă din cauza mâncării cu care avea voie să se hrănească, așa că Zeus, în speranța de a-i curmă suferința, a transformat lacrimile ei în flori dulci de violetă pe care nimfa le putea mânca.

Martie – Narcisă Galbenă

Un mit grecesc aduce aminte de Proserpia, răpită de Poseidon în timp ce adună crini. În momentul în care Proserpia a fost răpită, crinii au picat pe pământ transformându-se în flori cu capul plecat în semn de suferința pentru sărmana Proserpia. Florile au primit mai târziu denumirea de narcise galbene. Sunt flori născute într-un moment trist, dar prin delicatețea și frumusețea lor, prin parfumul puternic și aromă delicată ce o lasă în urmă aduc cu ele un iz romantic, o stare de bine și de liniște.

Aprilie – Floarea de Mazăre Dulce

Poate că sună ciudat și nu va așteptați la asta, însă florile de mazăre dulce sunt unele dintre cele mai parfumate și mai delicate flori. Se spune că dacă răsadul de mazăre dulce iese înainte de ziua de Sfântul Petru, recolta de mazăre dulce este mult mai bogată și mai gustoasă decât în alte cazuri. În secolul al XIX-lea aceste flori pe care nimeni nu le mai bagă acum în seamă, erau destul de populare fiind utilizate în aranjamentele florale prezente la cînele importante și la nunțile regale.

Mai – Lăcrămioare

În antichitate, aceste mici floricele albe erau folosite cu precădere în scopuri medicale. Se pare că lăcrămioarele erau un adevărat miracol pentru cei care încercau să își îmbunătățească memoria, să îi determine pe cei care nu puțeau să vorbeasaca să rostească primele cuvinte, să trateze guță. De asemenea, lăcrămioarele sun

Iunie – Trandafirul

Legendă trandafirilor începe o data cu apariția Imperiului Român. Se spune că o femeie, pe numele de Rhodanthe, avea foarte mulți admiratori pentru că era incredibil de frumoasă. Ea nu era interesată de nici unul dintre ei, așa că a încercat să se refugieze în Templul Dianei, dar admiratorii au urmărit-o până acolo și au rupt poartă templului pentru a fi mai aproape de frumoasă femeie. Diana, furioasă că admiratorii au devastat templul, i-a transformat în spini, iar pe frumoasă Rhodanthe a transformat-o într-un superb trandafir. Este poate una dintre cele mai frumoase și mai sensibile povești, așa cum trandafirul inspiră sensibilitate, delicatețe, frumusețe și dragoste sinceră.

Iulie – Dolphinium

Această denumire provine din asemănarea florilor cu nașul unui delfin, dar floarea are o semnificație mult mai importantă de atât. A fost descoperită utilizându-se în medicină în încercarea de a vindecă înțepătură de scorpion și alte insecte otrăvitoare. Mai târziu, semințele erau folosite pentru tratarea durerilor insuportabile de dinți și se pare că funcționa mai bine decât orice altceva. Cea mai interesantă legendă despre această frumoasă floare datează încă din timpul Razboilui din Troia când mamă lui Ahile a cerut că armură fiului sau să îi fie oferită celui mai curajos războinic. Norocosul a fost Ulises, chiar dacă Ajax se aștepta că el să primească acest dar neprețuit. Pentru că își dorea atât de mult armură lui Ahile, Ajax s-a sinucis, iar în locurile în care au căzut picături de sânge, au răsărit aceste flori minunate. Un semn de dreptate, un semn de curaj, putere și determinare, toate aceste lucruri simbolizate de o floare parfumata.

August – Gladiolă

Așa cum ne sugerează și numele, gladiolele sunt considerate a fi florile gradiatorilor pentru că tulpină lor seamănă cu o sabie. De asemenea, aceste flori au crescut pe Pământul Sfânt crezând că sunt florile la care Iisus se referea în Predică de pe Munte. De aici putem spune că aceste gladiole poartă cu ele o puternică semnificație istorică același timp ceea ce pe cei născuți august fie persoane puternice care la tradiții o spre partea religiei.

Septembrie – Margaretele

Margaretele are o semnificație aparte pentru o floare de către zeitățile cele Grecești. Se spune floare este talismanul dragostei floarea pentru Venus. Conform vechilor mituri, margaretele au luat naștere atunci când aruncat cu praf de stele pe Pământ. O spune aceste flori cu adevărat speciale au luat naștere atunci când Astera momentul care-uitat jos pre Pământ nu văzut stele. Lacrimile ei -au transformat margarete. Se spune despre aceste flori ar fi magice pentru asemănate cu ochiul lui Hristos. O floare de semnificații, poate unele dintre cele interesante așa persoanele născute septembrie au o personalitate pe care invit o descoperiți.

Octombrie – Gălbenele

Gălbenelele folosite astăzi așa nu ar trebui fie o faptul acum mii de ani erau folosite cu scop terapeutic. din cele vechi timpuri, gălbenelele erau folosite pentru tratarea durerilor de stomac, pentru tratarea ulcerului, iritațiilor pielii, durerilor de dinți multe alte afecțiuni.

Noiembrie – Crizantemă

Crizantemă simbolizează optimism și bucurie în cele mai multe dintre culturile lumii. În anul 500 I.Hr, Confucius spunea că aceste flori sunt printre primele flori apărute pe pământ. Botanistul chinez T’ao Ming-Yang a descoperit mai multe soiuri ale crizantemei și oameni din diferite colțuri ale țării au venit să vadă. Într-un trecut nu foarte îndepărtat, crizantemele erau florile preferate ale personalităților regale chinezești, iar oamenii de rând nu aveau voie să le crească. O legendă japoneză spune că odată cu înființarea Imperiului Japonez, un băiețel și o fetiță de doisprezece ani căutau “planta tineretii” despre care credeau că mențin tinerețea oamenilor pe veci. În timp ce căutau această plantă, se plimbau cu un coșuleț plin de crizanteme pe care le-au plantat pe o insulă pustie în momentul în care navă lor s-a prăbușit. Această a fost prima oară când o crizantemă avea să pășească pe tărâm japonez.

Decembrie – Narcisă albă

Narcisă albă este simbolul bogăției, lucru ce nu poate decât să îi bucure pe cei născuți în luna decembrie. Bulbii de narcisă albă erau folosiți în scopuri medicale, iar soldații din perioadă română îi purtau după ei, pentru că ajutau la cicatrizarea rănilor, a zgârieturilor și a tăieturilor. În mitologia greaca, narcisă albă are o poveste destul de interesantă. Se spune că nimfa Echo era îndrăgostită de Narcisus, un tânăr extreme de frumos. Narcisus nu iubea pe nimeni decât pe el însuși și își petrecea timpul privindu-se și admirându-se în reflexia apei, refuzând-o de fiacare data pe Echo care s-a retras în munți unde nu vroia să mai audă de nimeni. Supărați pe acest tânăr narcisists, zeii l-au transformnat într-o floare ce avea să stea deasupra apei și să nu vadă nimic în jur, nici măcar propria umbră.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu