Care este cel mai puțin popular cuvânt al limbii engleze?

Oxford Dictionaries a lansat în mediul online o provocare pentru a afla care sunt cele mai puțin populare cuvinte ale limbii engleze, scrie newsweek.com, citat de Agerpres.ro.

Sondajul #OneWordMap, lansat pe Twitter, este cel mai mare de acest fel de până acum, prilej cu care vorbitorii de limbă engleză vor răspunde online la o serie de întrebări despre ce anume îi nemulțumește legat de limbă, iar prima întrebare le cere să numească cuvântul din limba engleză care le este cel mai puțin plăcut.

Până joi după-amiază, circa 12.000 de cuvinte au fost transmise de utilizatorii online, organizatorii realizând și o hartă interactivă care arată pe zone demografice și pe țări de unde au fost transmise răspunsurile.

În Marea Britanie, majoritatea repondenților au vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, dintre aceștia 46% sunt femei și 54 bărbați. Cuvântul ''British'' se află în fruntea listei, urmat de ''Brexit'', ''no'', ''moist'' (trad. umed) și ''like''.

"Umed" este cel mai puțin plăcut cuvânt în SUA, Australia și Canada. În mod surprinzător, "Hello" este cel mai puțin popular în Spania, în timp ce în Olanda ''war'' și ''love'' se află în top cinci. În Irlanda ''racist'' se află în fruntea listei.

''Este evident că Brexit a jucat un rol în alegerile făcute de oameni'', afirmă Daniel Braddock, manager în cadrul Oxford University Press, pentru Newsweek.

Cei de la Oxford Dictionaries speră ca zeci de mii de oameni să contribuie la această provocare. Foarte mulți și-au exprimat deja opțiunile online. Printre ei, utilizatori și din Ghana, Nigeria, Ciad și Zimbabwe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu