Care este cea mai bună maşină a anului. Vezi cine a luat trofeul World Car of the Year

După câştigarea trofeului "Maşina anului în Europa", iata că Nissan Leaf obţine şi titlul de World Car of the Year, devenind astfel primul automobil electric care obţine acest premiu, scrie money.ro.

Premiul le-a fost acordat oficialilor Nissan în cadrul Salonului Auto de la New York, modelul japonez învingând în finală Audi A8 şi BMW Seria 5.

"Este o bucurie enormă pentru noi faptul că primul vehicul electric vândut în masă la nivel mondial, Nissan Leaf, a câştigat prestigiosul titlu World Car of the Year. Aceasta distincţie îl recunoaşte pe Leaf ca pe un pionier al mobilităţii zero, unul comparabil la capitolele performanţe, nivel de poluare fonică şi manevrabilitate cu maşinile pe benzină", a declarat Carlos Ghosn, preşedintele Renault-Nissan, la primirea premiului.

Juriul competiţiei a fost format din 66 de jurnalişti de top ai lumii aleşi din 24 de pieţe reprezentative. Conform regulamentului competiţiei, fiecare dintre juraţi a fost eligibil pentru a participa în acest juriu în urma analizei profesionale, a expertizei, experienţei, credibilităţii şi influenţei pe care o are în ţara proprie.

Categoriile secundare ale ediţiei 2011 World Car of the Year au fost câştigate de Ferrari 458 Italia (World Performance Car), Aston Martin Rapide (World Car design of the Year) şi Chevrolet Volt (care a primit premiul de consolare pentru Green Car of the Year).

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu