Cardurile bancare, tot mai mult utilizate de moldoveni. Peste 50 de milioane de operaţiuni, efectuate în 2018

Embed:

Cardurile bancare sunt tot mai mult utilizate de moldoveni. O confirmă datele Băncii Naţionale, care arată că doar în 2018, au fost efectuate peste 50 de milioane de operaţiuni, cu aproape 10 milioane mai mult faţă de 2017.

Totodată, în 12 luni ale anului trecut, au fost eliberate aproximativ 613 mii de carduri, cu peste 47 de mii mai multe decât acum doi ani.

Potrivit raportului BNM, moldovenii preferă în continuare să retragă banii de pe carduri și să achite în numerar. În acest sens, au fost scoase din bancomate aproape 45 de miliarde de lei, cu aproape cinci miliarde mai mult decât în anul 2017.

În acelaşi timp, creşte şi numărul celor care achită utilizand direct cardul. În total, au fost efectuate plăţi în valoare de peste şapte miliarde de lei sau cu peste două miliarde de lei mai mult decât în anul precedent.

Datele mai arată că în 2018 a crescut şi numărul moldovenilor care folosesc în străinătate cardurile bancare emise la noi în țară. Astfel, a fost retras echivalentul a 696 de milioane de lei şi au fost cheltuite direct de pe card peste cinci miliarde de lei.

În acelaşi raport al BNM, este menţionat faptul că şi străinii care ne vizitează ţara folosesc tot mai des cardurile bancare. Aceștia au efectuat operaţiuni în valoare de peste şapte miliarde de lei, dintre care peste trei miliarde de lei au fost achitate folosind cardul.

În țara noastră, în circulație sunt aproape un milion 936 de mii de carduri și funcționează 1138 bancomate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu