Caravana PDM, la Ialoveni: 10.000 de kilometri de drumuri vor fi asfaltați în următorii 4 ani (VIDEO)

Caravana PDM condusă de vicepreședintele PDM și preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a vizitat marți mai multe sate din raionul Ialoveni.

În discuțiile cu cetățenii din Costești, Andrian Candu a subliniat că guvernarea PDM este singura care poate să continue proiectele demarate în ultimii trei ani pentru raioane. 

"Ați văzut Programul Drumuri Bune de anul trecut. A fost un succes - fiindcă s-au alocat fonduri, s-a muncit serios și s-a urmărit cu atenție execuția lucrărilor. Într-un singur an, în 2018, s-au reparat 1.600 km. Sunt localități care niciodată nu au avut drum asfaltat, iar acum copiii merg la grădiniță sau la școală pe drumuri noi. În fiecare an vom construi tot mai mult. Vrem astfel, în următorii 4 ani să reparăm 10.000 de kilometri", a declarat Andrian Candu.

Alături de caravană, în Ialoveni a fost și candidatul PDM în circumscripția nr. 37, Ion Sula. Acesta le-a vorbit oamenilor despre proiectele realizate în raion de către guvernarea democrată și despre propunerile pe care le are pentru cetățenii din circumscripție.

"Și aici, în Ialoveni, guvernarea PDM a renovat școli și grădinițe, a asfaltat drumuri, a adus ambulanțe moderne. Special pentru viticultura din raion am dezvoltat Casa de ambalare a strugurilor de masă din Costești și am asigurat spații de depozitare. În următorii ani, alături de colegii democrați, îmi propun să ajut medicina din raion prin renovarea oficiilor medicilor de familie și prin aducerea de noi ambulanțe. Oamenii din Ialoveni vor avea un trai mai bun aici, acasă", a spus Ion Sula.

El a arătat că va folosi experiența din domeniul agriculturii pentru a susține renașterea satelor prin proiecte de dezvoltare rurală, care integrează agricultura și industria agro-alimentară.

"Vom ajuta la crearea de mici afaceri locale care se bazează pe agricultură, ca să folosim producția agricolă într-un mod mai bun", a explicat candidatul PDM. 

La Răzeni, Andrian Candu a vorbit despre susținerea agricultorilor: "Oamenii și pământul sunt două cele mai mari bogății ale noastre. PDM a venit cu suport real pentru agricultori. Încă trei ani în urmă, volumul subvențiilor agricole acordate era sub 500 mln de lei, nemaivorbind că se achitau cu mari întârzieri. Noi am crescut subvențiile la 1 miliard de lei, care desigur se achită la timp".

Andrian Candu a mai menționat că PDM va susține solicitarea producătorilor agricoli și va propune schimbarea mecanismului de subvenționare.  

"Am vorbit cu agricultorii și foarte mulți doresc să existe o opțiune în utilizarea subvențiilor. Vom veni cu propunerea ca agricultorii singuri să aleagă – să fie subvenționați pe hectar sau pentru investiții, fie în frigider, fie în utilaje", a adăugat democratul.

"Noi am pornit foarte multe proiecte bune, dar contează foarte mult să fim susținuți prin votul alegătorilor. Vrem să vă convingem să votați o echipă care poate livra rezultate, care poate continua proiectele pe care le-a început. Întrebați-i pe cei de la opoziție dacă venind la guvernare vor continua cele pornite sau vor stopa creșterile salariale, de pensii, reparația drumurilor?", a fost mesajul lui Andrian Candu către locuitorii din Răzeni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu