Caravana PDM în Telenești și Sîngerei. Se va construi un Parc Industrial cu 1000 de noi locuri de muncă

Embed:

Candidații Partidului Democrat din Moldova sunt cei mai buni, deoarece PDM a nominalizat oameni cu realizări în circumscripțiile în care candidează.

Acesta a fost unul dintre mesajele de bază transmise de reprezentanții PDM, care au mers luni cu caravana partidului în raioanele Telenești și Sîngerei.

„Astăzi, suntem cu echipa PDM în Telenești, pentru a susține candidatul nostru pentru circumscripția 14, Vadim Lelic. Domnul Lelic este primarul degrevat al orașului Telenești, e cunoscut și apreciat pentru că a muncit la primărie în ultimii ani. Programul lui electoral începe cu fapte și continuă cu angajamente”, a spus Andrian Candu.

În discuțiile cu oamenii de afaceri din raionul Telenești, Andrian Candu a subliniat că PDM întotdeauna a fost preocupat de crearea condițiilor mai bune de activitate pentru business. ”Oamenii de afaceri sunt cei care generează economie, locuri de muncă. Este foarte important să știm problemele cu care vă confruntați și să venim cu soluții. Eu reprezint o echipă consolidată, care știe să promoveze cele mai bune decizii și să găsească soluții pentru problemele comunităților”, a declarat președintele Parlamentului.

Andrian Candu le-a mai spus oamenilor de afaceri din raionul Telenești că PDM este decis să continue proiectele de succes, lansate în ultimii ani. 

”Proiectul ”Drumuri bune pentru Moldova” a fost unul de succes. Concurenții ne critică pentru că drumurile nu ar fi bune. Dar ei nu spun că de fapt sunt rele drumurile unde nu s-a investit de ani de zile. Ne-am convins personal și aici, la Telenești că drumurile reparate anul trecut în cadrul programului inițiat de PDM sunt în stare bună. Și vom continua în 2019 cu 2600 km de drumuri reparate. An de an vom majora numărul kilometrilor de drum reparați”, a punctat Andrian Candu.

La rândul său, Vadim Lelic a precizat că în Teleneşti urmează să fie reparați aproximativ 6 kilometri de drum şi pavaţi peste 14 mii de metri pătraţi de trotuare. Un alt proiect ţine de extinderea reţelelor de canalizare.

Candidatul PDM, Vadim Lelic, a mai spus că printre proiectele de amploare care vor fi realizate la Teleneşti este și construcţia unui parc industrial regional, cu până la o mie de locuri noi de muncă, pentru care au fost alocate 10 hectare de teren.

Dialogul democraților cu cetățenii a continuat luni în circumscripția nr. 12, Sîngerei – Florești, unde candidatul PDM Gheorghe Brașovschi, primarul degrevat al orașului Sîngerei, a avut mai multe discuții cu cadrele didactice, cu  angajații Spitalului raional Sângerei.

Pedagogii de la Liceul teoretic Olimp din Sîngerei s-au interesat de continuitatea măsurilor în domeniul salarizării. ”Vrem să vă mulțumim pentru reforme, dar vrem să știm dacă legea salarizării va fi implementată și după alegeri. Am auzit că aceasta ar putea fi anulată”, a întrebat o profesoară.

”Banii necesari pentru aceste majorări sunt bugetați pentru 2019. Auzim astfel de speculații din partea concurenților electorali. Vă asigur că nimeni nu poate anula acest proces. Acum deja vorbim despre identificarea surselor bugetare ca să majorăm în continuare salariile”, a dat asigurări președintele Parlamentului Andrian Candu.

De asemenea, pedagogii au venit cu mai multe sugestii cu privire la categoriile de beneficiari ai legii salarizării. Andrian Candu a promis că de aceste sugestii se va ține cont atunci când se vor face modificările la lege, astfel încât de aceste majorări să beneficieze toate categoriile de angajați ai instituțiilor de învățământ, cum sunt, de exemplu, psihologii.

În cadrul întâlnirilor,  Gheorghe Brașovschi le-a vorbit oamenilor despre proiectele pe care le-a avut în ultimii 4 ani în calitate de primar și i-a îndemnat pe oameni să aleagă faptele, nu vorbele.  „Am avut alături de echipa PDM realizări frumoase pentru orașul Sîngerei. Oamenii au văzut că suntem serioși, că avem fapte concrete: 20 de kilometri de drumuri reparați, trotuare reparate, renovarea unui segment de 7 km de apeduct, extinderea canalizării, extinderea iluminatului stradal. Lucrurile frumoase trebuie să continue”, a punctat Gheroghe Brașovschi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu