Caravana PDM a ajuns la Ștefan Vodă. Oamenii susțin că au simțit din plin efectul schimbărilor

Embed:

Majorarea salariilor, a indemnizației unice pentru tinerii profesori, dar și scutirea pedagogilor de povara rapoartelor interminabile sunt factorii care au pus capăt plecării masive a dascălilor din școli.

Au recunoscut-o mai mulți angajați din domeniul Educației din raionul Ștefan Vodă la întrevederea cu președintele Partidului Democrat din Moldova.

Însoțit de o echipă de democrați, Vlad Plahotniuc a vizitat sudul țării, în cadrul caravanei electorale a PDM.

Democrații afirmă că primele reforme palpabile din educație au început în octombrie 2017, când Vlad Plahotniuc a anunțat că statul nu va mai închide școlile. În paralel, guvernarea examina capacitățile statului de majorare a salariilor.

Într-un final, în anul 2018 au fost realizate multe dintre așteptările profesorilor. Lefurile dascălilor au crescut din întâi decembrie cu 35 la sută, astfel încât un profesor începător de la țară ridică astăzi peste cinci mii de lei.

Unde mai pui că și indemnizația pentru proaspeții pedagogi, care revin în școlile din sate, a crescut de la 45 la 120 de mii de lei.

Profesorii din Ștefan Vodă susțin că au simțit din plin efectul schimbărilor, care au fost ca o gură de oxigen pentru domeniul educației.

"Simt o satisfacţie de nedescris pentru că în aşa puţin timp oamenii simt, oamenii vădit ştiu că progres este."

"Îmi iubesc foarte mult lucrul, profesia, copiii. Vârsta de pensionare este la 63 de ani, de ce eu acum trebuie să ies la pensie?"

"Eu vă ador pentru că sunteţi eroul meu. E prima dată când cineva spune că eu nu vreau la pensie, eu mai pot. Vă mulţumesc mult pentru lucrul pe care îl faceţi", a spus candidatul PDM, Vlad Plahotniuc.

Echipa Partidului Democrat are în plan și consolidarea securității statului, motiv pentru care liderul PDM a ținut să consulte ideile sale și cu angajaţii Poliţiei de Frontieră.

"Cunosc poziţia conducerii noastre despre securitatea la frontieră şi aş dori să cunosc şi poziţia partidului privind securitatea frontierei. Cum vedeţi lucrurile în dezvoltare mai departe?"

"Eu privesc Republica Moldova ca un stat suveran, independent. Eu cred că tehnologiile moderne, bani suficienţi, salarii, poliţişti de frontieră competenți, pregătiţi, cu salarii bune sunt segmentele de bază care o să ne reprezinte ca securitate la frontieră", a spus candidatul PDM, Vlad Plahotniuc.

"În ultimul timp chiar simţim foarte bine suportul guvernării prin faptul achizițiilor sau dotarea poliţiei de frontieră cu diferite mijloace la supravegherea frontierei."

În oraşul Ştefan Vodă, echipa PDM a vizitat şi o fabrică de confecții, unde muncesc aproximativ 60 de oameni.

Vlad Plahotniuc le-a spus angajaților că știe cum să le majoreze salariile. În acest scop, democrații planifică să vină și cu alte măsuri menite să îmbunătățească mediul de afaceri.

"Noi o să asigurăm condiţii oamenilor de afaceri din sectorul privat, în care lucraţi voi, în felul în care ei o să poată să se extindă, face mai mult profit şi să vă mărească vouă salariile", a spus candidatul PDM, Vlad Plahotniuc.

La rândul lor, oamenii s-au arătat mulţumiţi că muncesc la ei acasă, în condiţii bune.

"E foarte bine, nu trebuie să plecăm peste hotare."

"Tot ce am realizat în raionul nostru este cu suportul guvernării de astăzi", a spus candidatul PDM, Nicolae Molozea.

Candidatul Partidului Democrat în circumscripția cu numărul 36 din Ștefan Vodă este Nicolae Molozea, care figurează primul în buletinul de vot.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu