Caravana PDM a ajuns la Șoldănești și Rezina. Au vorbit despre planurile privind crearea de noi locuri de muncă și susținerea mediului de afaceri

Caravana PDM a ajuns marți în raioanele Șoldănești și Rezina, unde a vizitat mai multe localități și a intrat în dialog cu cetățenii despre așteptările lor și despre soluțiile pe care Partidul Democrat le propune pentru Moldova.

În debutul vizitei, echipa democraților, condusă de Președintele Parlamentului, vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a mers la fabrica de confecții din orașul Șoldănești și a avut o întâlnire cu mai mulți oameni de afaceri din raion, care s-au interesat de măsurile de susținere a business-ului mic și mijlociu.

"Businessul mic și mijlociu formează baza financiară a țării, dar ce ne așteaptă pe noi, ce măsuri de susținere veți realiza? Dorim să fim mai protejați, dar și așteptăm o reducere a impozitelor", a spus o reprezentantă a mediului de afaceri.

Andrian Candu a relatat că guvernarea PDM s-a axat pe stabilirea unei ordini în domeniul reglementării afacerilor, pentru a scuti business-ul de nenumărate controale, raportări și autorizații.

"Noi aveam peste 450 de denumiri de permise, autorizații și licențe. Le-am redus și încă mai avem unde să reducem. La fel, anterior existau peste 160 de instituții abilitate care veneau cu controale. Noi am decis să reducem numărul lor și să creăm un sistem clar de interacțiune cu agenții economici – să fie fiscul, o unitate specială care luptă cu spălarea banilor sau dacă afacerea este reglementată să fie regulatorul", a spus Andrian Candu. 

Președintele Parlamentului a mai amintit că PDM a fost inițiatorul unui set de măsuri pentru reducerea poverii fiscale, inclusiv a contribuției sociale achitate de către angajatori, dar și a impozitului pe venit pentru angajați.

”Mai sunt multe de făcut pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, inclusiv vom promova reducerea impozitelor”, a afirmat Andrian Candu.

În orașul Rezina, la întâlnirea cu muncitorii de la Fabrica de confecții ”Excel Manufacturing”, candidatul PDM pentru circumscripția nr. 13, președintele degrevat al raionului Rezina, Eleonora Graur, a subliniat importanța dezvoltării industriale a țării, amintind despre deschiderea incubatorului de afaceri Rezina, precum și despre creșterea salariilor din Moldova în ultimii ani. „Aici, în Rezina, am reușit să deschidem un incubator de afaceri, care a adus noi locuri de muncă pentru rezineni. De asemenea, guvernarea PDM a reușit să determine creșterea salariilor în Moldova cu 50% în ultimii trei ani, dovedind că este interesată de bunăstarea oamenilor. Doar prin continuarea guvernării PDM vom putea genera investiții care să ducă la dezvoltare, la noi locuri de muncă. Angajamentul nostru este că salariul mediu în Moldova va ajunge la aproape 13 000 de lei în 2023”, a spus Eleonora Graur.

La Rezina, Andrian Candu a mers la o farmacie pentru a vedea personal cum se eliberează medicamentele compensate și gratuite. Acolo, democrații au discutat cu mai mulți vizitatori. ”Am venit cu rețeta și am primit toate medicamentele”, i-a spus lui Andrian Candu o doamnă care a venit să primească medicamente compensate.

”Am venit să vedem cum se eliberează gratuit medicamentele. Au fost diverse speculații că nu este adevărat”, le-a spus Andrian Candu oamenilor care se aflau în farmacie.

Andrian Candu a amintit că, din 1 februarie, medicamentele pentru tratamentul celor mai frecvente maladii sunt gratuite, iar pentru a beneficia de ele pacienții trebuie să vină cu rețeta eliberată de către medicul de familie și i-a îndemnat să solicite aceste medicamente.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu