Caravana PDM a ajuns la Rezina. Andrian Candu a mers să vadă dacă sistemul medicamentelor compensate funcționează (VIDEO)

Caravana PDM a ajuns în raionul Rezina. Echipa democraţilor a mers să afle care sunt problemele oamenilor, astfel ca ulterior să fie găsite soluţii pentru rezolvarea acestora.

Totodată, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a mers într-o farmacie din Rezina pentru a vedea dacă sistemul medicamentelor compensate funcționează.

"Ce plăcere să întâlnești oameni optimiști, sinceri și frumoși, cum este această doamnă pe care am cunoscut-o într-o farmacie din Rezina unde am venit să mă conving că sistemul medicamentelor compensate funcționează, în ciuda cârcotașilor", a menţionat Andrian Candu.

PUBLIKA.MD aminteşte că, de la 1 februarie, cetățenii beneficiază de mai multe medicamente gratuite pentru tratamentul celor mai frecvente maladii, precum bolile cardiovasculare, respiratorii, endocrine sau ale aparatului digestiv.

Iniţiativa îi aparţine premierului Pavel Filip care a solicitat responsabililor din domeniul sănătății să identifice mecanisme de reducere a adaosului comercial aplicat la medicamente.

În acest sens, guvernul a alocat suplimentar în bugetul de stat, 60 de milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu