Caravana PDM a ajuns la Leova: Candidatul democrat pe circumscripţia numărul 41 are planuri măreţe (VIDEO)

Embed:

Construcţia unui pod peste Prut, conectarea gospodăriilor la apeduct şi canalizare, iluminat stradal, dar şi renovarea instituţiilor de învăţământ. Sunt proiecte pe care vrea să le pună în practică Eufrosinia Greţu, candidata din partea PDM pe circumscripţia numărul 41 din oraşul Leova. Planurile au fost discutate cu cetăţenii, în cadrul Caravanei democraţilor care a ajuns în raion, în frunte cu vicepreşedintele PDM, Andrian Candu.

Membrii PDM au profitat de vremea frumoasă şi au pornit pe jos prin oraş, pentru a vedea realizările făcute. Primul lucru care le-a sărit în ochi a fost calitatea drumului construit în cadrul Programului "Drumuri Bune pentru Moldova".

Şi pentru că nu toate drumurile din Leova sunt reparate, Andrian Candu a ajutat o mămică să-şi plimbe copilul cu căruciorul: "- Noi vrem să continuăm cu proiectele foarte bune, să construim drumuri, în continuare. - Asta e cea mai mare durere a noastră". 

Candu s-a lăsat şi interogat de un copil pe care l-a întâlnit.

Ulterior, Caravana PDM a ajuns la Spitalul Raional din Leova. Lucrătorii medicali şi doctorii au apreciat reformele din sistem implementate de guvernare şi au solicitat ca ele să fie neapărat continuate.

"Vreau să vă rog doar ca să faceţi reformele mai repede, noi suntem încredinţaţi că Partidul Democrat va fi la guvernare. Eu de exemplu am doi colegi chirurgi la Chişinău care vor să vină la Leova, dar nu ştiu ce va fi cu spitalul. Dacă el va activa, atunci ei vin", a declarat un medic.

"Noi în primul rând nu vom închide spitalele raionale, aşa cum s-a aspeculat. Iar reforma spitalicească trebuie făcută cât mai repede, trebuie aprobată, ca să fie certitudine, iar oamenii să vină la Leova", a precizat Andrian Candu,  vicepreşedintele PDM.

Pentru a ţine tinerii specialişti în raion, la Leova a fost dat recent în exploatare un bloc cu 92 de apartamente sociale. În 91 dintre ele s-au mutat deja locatarii.

Ruslan şi Aliona Ţîcău sunt beneficiari de locuinţă socială. Femeia lucrează la Spitalul raional, iar bărbatul este preot. Au împreună trei copii şi până acum au fost nevoiţi să stea în sat la părinţi. Acum însă aceştia sunt mulţumiţi că au casa lor în oraş.

"Am fost şi peste hotare, dar acasă, lângă familie, copiii au nevoie de..", a spus Ruslan Ţîcău, preot.

"Acasă întotdeauna e mai bine, aici e familia", a afirmat Andrian Candu.

"Era departe de serviciu, trebuia să fac naveta zi de zi. Acum îmi este uşor, pentru că locuinţa noastră se află în spatele spitalului, eu activez în cadrul serviciului de sănătate", a subliniat Aliona Ţîcău, beneficiară de locuinţă socială.

Un alt proiect care ar putea deveni realitate la Leova este construcţia unui pod de aproape 200 de metri peste Prut. Eufrosinia Greţu,candidatul PDM pe circumscripţia numărul 41, spune că podul va fi o oportunitate de dezvoltare a oraşului. Preşedinte de raion mai mulţi ani la rând, Eufrosinia Greţu a realizat la Leova multe proiecte pe care vrea să le continue.

"În raionul Leova cunosc situaţia pe deplin. În Cantemir, în cele 17 primării am fost prezentă, am făcut cunoştinţă cu problemele care există. După alegeri vom merge iarăşi şi vom sta de vorbă cu cetăţenii, cu administraţiile publice locale şi vom stabili împreună toate priorităţile. Dar aşa cum am văzut că şi cetăţenii îşi doresc aceste proiecte, noi le vom prelungi pentru că ele sunt de importanţă vitală", a punctat Eufrosenia Greţu, candidat din partea PDM în circumscripţia nr. 41 Leova.

În circumscripţia uninominală cu numărul 41 din Leova sunt 6 candidati.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu