Caravana PDM a ajuns la Edineţ. S-a discutat despre cele mai stringente probleme ale satelor din acest raion

Embed:
Prioritățile PDM de dezvoltare a ţării au fost prezentate locuitorilor din raionul Edineţ. Caravana electorală a democraţilor a oprit şi în comuna Hincăuţi, acolo unde s-a discutat despre cele mai stringente probleme ale localităţii - lipsa apei potabile şi a canalizării. Fântânile din Satele Clișcăuți și Poiana, care fac parte din comuna Hincăuţi, au secat în proporţie de 60 la sută. Autorităţile locale au elaborat un proiect pentru a rezolva problema, dar, din lipsă de bani, acesta a rămas doar pe hârtie.

"Populația din sat a strâns bani pentru proiect, este plătit este făcut, dar nu putem merge mai departe pentru că nu avem ajutor de la cineva", a menţionat o femeie.

"Problema strigătoare la cer este apeductul şi sanitația. Aştept continuitatea reformelor, aştept rezolvarea problemelor care au mai rămas", a precizat o altă femeie.

Cristina Lesnic, candidat pe lista naţională a PDM, a dat asigurări că una dintre priorităţile PDM este racordarea satelor la apeduct şi canalizare.

"Există un proiect care va fi naţional 'Apă bună pentru Moldova', va fi asigurat pentru fiecare locuitor şi pentru fiecare comună care necesită o astfel de revizuire", a declarat Cristina Lesnic, candidatul Partidului Democrat din Moldova.

Cristina Lesnic a vizitat şi un cuplu de pensionari din Hincăuţi. Soţii Pulbere au fost toată viaţa profesori la şcoala din comună. Vârstnicii susţin că urmăresc cu atenţie activitatea Guvernului şi a Parlamentului şi salută măsurile sociale promovate, printre care acordarea suportului unic de sărbători în valoare de 600 de lei, precum şi majorarea cu 10 la sută a pensiilor mici.

"Echipa asta a făcut foarte multe pentru Moldova şi mă bucură faptul că ceea ce vorbesc fac. Şi noi bătrânii ce credem mai mult, nu în vorbe dar în fapte", a afirmat Petru Pulbere, locuitor al comunei Hincăuţi .

Iar primarul comunei Hincăuţi a lăudat Programul naţional "Drumuri bune pentru Moldova".

"Într-adevăr democraţii nu merg doar pe promisiuni, dar se văd şi faptele. Sunt realizări, susțineri şi ajutoare care merg spre îmbunătăţirea, bunăstarea comunei şi întregii republici", a punctat Ghenadie Dascăl, primarul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. 

Candidatul desemnat de PDM în circumscripția nr. 3 din Edineţ este deputatul Oleg Sîrbu.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu